Fotball

Kritikken hagler mot Klopp: - Mangel på kunnskap og respekt

Liverpool med overraskende cup-exit.

  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

LIVERPOOL-WOLVERHAMPTON 1–2

Nedturen fortsetter for Jürgen Klopp og Liverpool. Laget røk ut av FA-cupen etter 1–2 hjemme mot Wolverhampton, som til daglig hører hjemme på nivå to.

2017 har hittil ikke vært et godt år for Merseyside-klubben. På åtte kamper har det kun blitt én seier i alle turneringer. Den seieren kom i omkampen mot League Two-laget Plymouth i FA-cupen.

Liverpool stilte med flere unggutter lørdag. Connor Randall (21), Joseph Gomez (19), Ovie Ejaria (19) og Benjamin Woodburn (17) var alle i startoppstillingen.

Etablerte spillere som Emre Can, Phillippe Coutinho og James Milner startet på benken.

Likevel hadde Liverpool ballen rundt 80 prosent av tiden, og Premier League-topplaget presset også frenetisk på slutten i jakten på utligningen.

Les også

Hvem er egentlig størst av Liverpool og United? Her avslører vi det uhøytidelige svaret.

– Mangel på respekt

Manager Jürgen Klopp har fått mye skryt etter at han ankom engelsk fotball, men nå begynner kritikken å komme.

– Jeg skjønner ikke at Klopp spiller med reservene, når de ikke har europeisk fotball (denne sesongen, journ. anm.). Det viser en mangel på kunnskap om bredden i engelsk fotball og respekt, skriver den tidligere engelske landslagsspissen Gary Lineker på sin Twitter-konto.

Klopp tar selvkritikk etter nederlaget.

– Jeg er ansvarlig for lagoppstillingen, sier manageren ifølge Daily Star.

– Det er ikke lov, sånn som jeg skjønner det, å skylde på spillerne, å si «du gjorde ikke det eller det». Selvfølgelig ser du spillerne og lærer mye om spillerne i slike situasjoner. Det er mitt ansvar, fortsetter Klopp.

Her jubler Andreas Weimann (til høyre) over sin 2-0-scoring på Anfield.

– Rodgers ble stemplet som idiot

Tidligere stopperkjempe i Liverpool, Mark Lawrenson, er også kritisk til Liverpool-manageren.

– Hvor lenge har Klopp vært her, 15 måneder? Jeg vil si dette er det laveste punktet i perioden hans. Måten de slipper inn de to målene i dag er ynkelig, fullstendig håpløst, sier Lawrenson til BBC.

– Svakhetene i Liverpools stall er avslørt. Sårbarheten også. Selvtilliten var skyhøy til januar, og raser nå, skriver The Times-journalist Oliver Kay på Twitter.

Den norske fotballeksperten Morten Langli trekker en linje til kritikken mot Klopps forgjenger, Brendan Rodgers, som fikk sparken i Liverpool i 2015.

– Jeg liker Klopp, men Rodgers har blitt hundset og stemplet som en idiot av mange fans. Svart/hvitt, skriver Langli på Twitter.

Ifølge statistikkbyrået Opta er dette første gang Klopp opplever tre strake hjemmetap som manager siden april 2007, da han ledet Mainz.

Dersom Liverpool også taper på tirsdag, hjemme mot Chelsea i Premier League, er det første gang siden 1923 at de røde fra Liverpool taper fire strake hjemmekamper, skriver VG-journalist Geir Juva på Twitter.

Les også

Tror Nederland er perfekt for Martin Ødegaard

Svak førsteomgang

Mot Wolverhampton kom laget under allerede før minuttet var spilt da Richard Stearman headet inn 1–0 etter slett markeringsspill hos vertene.

Liverpool spilte en svært svak førsteomgang og like før pause kontret Wolves med Andreas Weimann inn 2–0.

Divock Origi reduserte like før slutt, men det var ikke nok til å sikre omkamp for Liverpool lørdag.

Les også

Tjærnås: Om Solskjær, Bradley og Solbakken var de tre øverste på ønskelisten, er jeg overrasket

Coutinho inn

Klopp svarte med å sette inn Philippe Coutinho til start av annenomgang og utover i omgangen kom også Daniel Sturridge og Emre Can inn for å presse inn en scoring. Fire minutter før slutt kom altså uttellingen. Origi satte inn 1–2 fra kloss hold etter en heading på tvers av Sturridge.

Vertene presset på for et utligningsmål i sluttminuttene, men Wolverhampton holdt unna og sikret avansement.

Dermed måtte Klopp innse at det er hans kamerat og Wolverhampton-manager Paul Lambert som avanserer videre fra den ærverdige turneringen.

Tung periode

Liverpool-laget er inne i en blytung periode. Den perioden skal de helst komme seg ut av lynkjapt ettersom laget møter serieleder Chelsea allerede tirsdag. Tar Antonio Contes menn alle poengene i den kampen kan Liverpool etter alle solemerker se langt etter et etterlengtet seriegull.

Mot Wolverhampton valgte Klopp å spare flere faste førstelagsspillere i hensyn til Chelsea-kampen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Jürgen Klopp
  2. Engelsk fotball
  3. Wolverhampton Wanderers FC