Fotball

Fem VIF-ansatte sa opp, lønna utsatt: - De sluttet fordi de fikk ny jobb

Det er ikke bare på banen at Vålerenga sliter.

TRØBBEL: VIF har sett at fem ansatte h ar sagt opp siden 1. februar. Torsdag kom ikke lønnsutbetalingen til hverken spillere eller andre ansatte. Foto: Digitalsport

 • Kurt Haugli

I løpet av kort tid har fem personer sagt opp sine jobber i Vålerenga Fotball. Og da lønna skulle utbetales sist torsdag, var det fortsatt ikke kommet noe inn på de ansattes konti, skriver VG.

 • Vålerenga har også trøbbel sportslig:
Les også

Rekdal: - Kan ikke legge oss ned og synes synd på oss selv

Uheldige omstendigheter

Lønnsutbetalingene kom mandag formiddag og toppledelsen forsikrer om at det bare er sett av uheldige omstendigheter som har ført til at fem sentrale personer i klubbens administrasjon forlater sine stillinger.

Les også

Shampo etter nytt Vålerenga-tap: - Realistisk sett er vi ferdige

De som nå forlater klubben er markedssjef Lars Smith, partneransvarlig Frank Johansen, ansvarlig for organisasjon og marked Elin Horn, salgssjef Michael Boll og materialforvalter Pål Engebretsen.

Daglig leder i Vålerenga Morten Nydal avviser at det ligger intern uro bak de mange oppsigelsene i klubben.

— Alle fem har sluttet fordi de har fått seg ny jobb, sier Nydal i en video publisert på Vålerengas nettsider.

Vanskelig økonomi

Daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Thomas Baardseng, henviser til denne videoen når vi kommer med spørsmål rundt oppsigelser og manglende lønnsutbetaling.

— Når det gjelder manglende utbetaling av lønn sist torsdag legger vi oss helt flate. Det skulle ikke ha skjedd, sier Nydal i videointervjuet på egne nettsider.

Baardseng sier i et intervju med VG gjort i helgen at dette har sammenheng med en anstrengt økonomisk situasjon i klubben.

— Vi har i en lang periode vært i en tøff økonomisk situasjon. På noen år har vi gått fra en omsetning på over 100 millioner kroner til 60-65 millioner i årets budsjett, sier Baardseng til VG.

Baardseng vil ikke kalle situasjonen i klubben for krise. I en SMS til Aftenposten sier daglig leder Morten Nydal følgende på spørsmål om hvordan han vil beskrive økonomien i klubben:

— Økonomien er oversiktlig. Vi har presise prognoser og god kontroll. Klubben må øke inntektene de neste årene for å kunne bli et topplag. Det ligger det gode mulighet for med ny stadion.

Må få inn nøkkelpersoner

Det som er helt på det rene er at klubben nå er nødt til å hente inn en rekke nye viktige medarbeidere.

— Vi ser nå etter folk som er glade i Vålerenga og kanskje noen av dem som vi kjenner godt fra før. Det kan også være snakk om interne opprykk, sier Nydal i den tidligere nevnte videoen.

Om ikke klubbens administrasjon og ledelse vil kalle det krise, kan kanskje noen av tilhengerne begynne å snakke om sportslig krise. Vålerenga har startet sesongen med tre strake tap, selvfølgelig null poeng og null scorede mål.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi oppsummerer 3. serierunde og Tjærnås forteller om masseslagsmål i London:

 • Flere saker rundt helgens runde i Eliteserien:
 1. Les også

  Så mange ganger skal Kongshavn holde buret rent

 2. Les også

  Se her, Haugesund: Ti andre lagkamerater som havnet i tottene på hverandre

 3. Les også

  Fem ting vi lærte av Odd-TIL

 4. Les også

  Haugesund-spiller utvist etter å ha dyttet lagkamerat: - Håpløs oppførsel

 5. Les også

  Ingen tror på Vålerenga

 6. Les også

  Stabæk-nedturen fortsetter - fikk bank av Bodø/Glimt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
 • Champions League-kvalifisering

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball