Fotball

Med i EM-kampen

Italy's soccer team stands on the pitch during the playing of the national anthems before their Euro 2008 quarter-final soccer match against Spain at the Ernst Happel Stadium in Vienna, June 22, 2008. REUTERS/Michael Dalder (AUSTRIA MOBILE OUT. EDITORIAL USE ONLY

<p>Italia søker om å få arrangere fotball-EM i 2016 og blir dermed en sterk konkurrent til Norge og Sverige.</p>

  • 100% Sport

– Italia vil presentere sin interesse for mesterskapet innen fristen som er 9. mars, sier Italias fotballpresident Giancarlo Abete.

Italia var med i kampen om å få arrangere mesterskapet i 2012, men tapte da for Ukraina og Polen. Landets problemer med fotballbråk skal ha vært en av grunnene til at Italia tapte kampen.

– Vi er interesserte i dette mesterskapet på grunn av utfordringen og fordi vi må starte en sirkel som gir tilbake håpet til vår fotball, sier Abete.

  • Eliteserien på web-TV: Vi vil tilby deg den beste opplevelsen fra samtlige kamper. Registrer deg NÅ.

Norge og Sverige er blant landene som kjemper om å få arrangere mesterskapet. Skottland og Wales trakk seg fra prosessen søndag. De britiske landene trakk seg på grunn av økonomiske utfordringer.

Italia står også overfor store økonomiske utfordringer. Mandag ble det kjent at landets økonomi krympet med en hel prosent i 2008. Det er det verste tilfellet av negativ vekst i den italienske økonomien på over 30 år. (©NTB)

Les også

  1. Skottland/Wales trekker seg fra EM-kampen

  2. Vil ha EM uansett

Les mer om

  1. Fotball-EM