Fotball

God debut for Aston Villas nye manager

Stoppet serieleder Manchester City hjemme på Villa Park.

STOPPET SERIELEDEREN: Rémi Garde fikk en god start som Aston Villa-manager.

Remi Garde ledet Aston Villa til sitt første poeng på sju kamper med 0-0 hjemme mot Manchester City i debuten som Villa-manager.

Ansettelsen av Garde kan ha vært en genistrek av Birmingham-klubben. Ikke siden 29. august, i 2-2-kampen hjemme mot Sunderland, hadde Villa tatt poeng. Totalt sto klubben med fire poeng på de første elleve oppgjørene og lå desidert sist i ligaen.

– Vi fikk poengene laget har lengtet etter i lang tid. Jeg er ganske glad på guttens vegne. De har jobbet hardt. Vi har prøvd å jobbe hardt på trening i tre dager, og jeg må si at de var veldig, veldig konsentrerte og fokuserte, sa Garde etter kampen.

I serieleder Manchester City ventet en formidabel utfordring for nyansatte Garde, men Villa fremsto som et helt nytt lag med den nye sjefen på sidelinjen.

– Frustrerte

Vertene begynte særdeles friskt og var best i innledningen. Utover i første omgang tok City over, men klarte ikke å komme til de store sjansene. Villa spilte solid defensivt.

Annen omgang fortsatte i samme stil, men gjestene begynte å skape muligheter.

Raheem Sterling var helt umarkert da han avsluttet på innlegg fra Jesus Navas rett på mål. Målvakt Brad Guzan ble truffet i hodet og avverget scoring på spektakulært vis. 20 minutter ut i annen omgang hælet Kevin De Bruyne ballen langt utenfor fra fem meter. Fernando headet i tverrliggeren på overtid. Det stemte ikke helt for bortelaget foran mål søndag.

– Selvfølgelig er vi frustrerte. Vi fortjente å vinne kampen. De hadde ett skudd i løpet av hele kampen. Jeg er fornøyd med måten vi spilte på, spesielt i annen omgang, men vi var uheldige som ikke scoret, sa City-manager Manuel Pellegrini.

Fem poeng opp

Garde fikk en lovende start på Villa Park, men tabelljumboen har fortsatt fem poeng opp til sikker plass. City beholder førsteplassen ettersom Arsenal senere søndag avga poeng mot Tottenham.

– I dag var dette et massivt resultat for oss. Guttene var fremragende, og vi kjempet for hverandre. Den nye manageren har kommet inn og organisert oss. Han har gjort det bra, sa Villa-kaptein Micah Richards.

(©NTB)

Les også

  1. Superinnbytter reddet poeng for Arsenal

  2. Klopps første tap som Liverpool-manager

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea23128346182844
4West Ham United22114741301137
5Tottenham Hotspur1911352622436
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Aston Villa FC
  4. Manchester City