Kritiserer Rosenborg for manglende oppfølging

RBK: – Trist å høre fra Emil Nielsen.

FIKK IKKE MANGE SJANSER: Emil Nielsen er kritisk til manglende medisinsk oppfølging i Rosenborg.
  • Adrian A. Aagesen

Rett før overgangsvinduet stengte valgte RBK å låne ut danske Emil Nielsen til AGF Aarhus, på grunn av manglende spilletid.

Under én måned etter utlånet har Nielsen, som sliter med ryggtrøbbel, gått ut danske medier og kritisert den medisinske oppfølgingen han fikk i Rosenborg.

— Jeg fikk ikke styrket ryggen, lysken eller beina da jeg var i Rosenborg. Det må jeg nå gjøre her i AGF før jeg kan begynne å spille, sier 21-åringen til danske Bold.

- Ble overbelastet

Nielsen sier han får tett oppfølging og veiledning av de fysiske trenerne og det medisinske støtteapparatet i den danske klubben. Noe han gjerne skulle hatt i Rosenborg.

— Jeg undrer meg hvorfor jeg ikke fikk dette i Trondheim. I AGF har jeg fått en egen fysioterapeut, som jobber med meg hele tiden. Jeg merker allerede at jeg har gjort fremskritt, fortsetter Nielsen til avisen – og legger til: Jeg har aldri trent på de tingene jeg trener på nå, så det er litt merkelig.

Les også

RBK skal spille foran Frankrikes beste supportere: - Stemningen er helt fantastisk

Nielsen hevder samtidig at han ville vært «et helt annet sted», fysisk sett, dersom han hadde fått samme oppfølging i RBK.

— Jeg ble overbelastet med det samme jeg kom til klubben, og det er ergerlig. Nå trener jeg med fysioen to timer daglig og kunne vært i mye bedre form, dersom jeg hadde hatt den muligheten tidligere, fortsetter han.

Nå skal han vente med fellestreningene, for ikke å få et tilbakefall, slik som i Rosenborg.

— Da jeg var i Trondheim var jeg veldig inn og ut av treningene. Nå vil jeg vente til jeg er hundre prosent klar, sier den danske 21-åringen.

RBK: – Jobbet veldig mye med ham

Rosenborgs medisinske koordinator, Haakon Schwabe, synes det er synd at Nielsen har den oppfatningen han har.

— Det er synd. Og trist å høre, ettersom vi jobbet veldig mye med Emil og tok hensyn til skaden hans. Vi ønsker jo å behandle spillerne våre på best mulig måte, svarer han

- Hva tenker du om at han aldri har trent på samme måte før?

— Hvilken trening som er bra, avhenger fra person til person. Det kan hende at AGF har et helt annet system og program enn oss. Vi trener styrke to ganger i uken pluss at hver spiller får et eget opplegg med hensyn til deres fysiske svakhet.

Les også

Svensson frykter ikke trøkket: - Får ikke panikk av 35.000 franskmenn

Rosenborg har hittil i år hatt fire spillere som har operert grunnet overbelastningsskader.

— Det er alltid noe å ta tak i. Vi har økt den fysiske treningen i år og både for våre spillere og Emil, så blir det en utfordring når endringene blir såpass store, fortsetter Rosenborgs medisinske koordinator.

Om treningen i AGF er bedre enn i Rosenborg, har ikke Schwabe noe svar på.

— Jeg kjenner ikke til deres opplegg og situasjon. Det jeg forholder meg til er hva vi gjør, sier han og legger til:

— I nasjonal og internasjonal sammenheng, ligger vi ganske lavt på skadestatistikken. Det kan vi si oss fornøyd med, sier han.

- Ville Nielsen vært et annet sted, fysisk sett, dersom han hadde fått samme trening i Rosenborg?

— Det kan jeg ikke kommentere, siden jeg ikke vet situasjonen. Han er vel under opptrening nå, så får vi se.

Les også

Brutter'n: - Sikker på at vi blir ubehagelige å møte

— Ingen konsekvenser

Schwabe tenker ikke noe om Nielsens utspill vil få konsekvenser for ham når han kommer tilbake til RBK. Etter planen er han utlånt til sommeren, men AGF har opsjon på kjøp av kantspilleren.

— Fra vår side, vil det ikke få noen konsekvenser for ham. Det er trist å høre at han har den oppfatningen han har, men vi tar til oss det han sier, avslutter Schwabe.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk