Thioune tilbys én ny sesong

Makthar Thioune har fått tilbud om ett års forlengelse med Viking. 31-åringen vurderer nå utkastet.

HAR FÅTT TILBUD: Makthar Thioune vurderer et tilbud om ny ettårskontrakt med Viking. Her i duell med Moldes Mohamed Elyounoussi.

STAVANGER (Aftenbladet): Thioune kom til Viking i 2012 og har en kontrakt som utløper i høst. Han har vært blant Vikings best betalte spillere, med en nettoinntekt på 2,4 millioner i 2013 og 1,6 millioner i fjor. I det nye kontraktsforslaget må Thioune avfinne seg med en langt lavere inntekt hvis han samtykker.

— Ballen ligger nå hos Makthar Thioune og hans rådgiver. Vi venter på en tilbakemelding etter å ha presentert vårt utkast til en ettårskontrakt, sier økonomisjef Henning Johannessen til Aftenbladet.

Les også

Over hundre tippeligaspillere risikerer å bli arbeidsløse neste år

Vidar Nisja har ikke fått tilbud om kontraktsforlengelse. Han er ønsket i Bodø/Glimt.

Vestly Heigre i møte

Viking vil også komme med et kontraktsforslag til Pål Vestly Heigre, som denne sesongen har vært på utlån i Tromsø. 20-åringen hadde et møte med trener Kjell Jonevret og keepertrener Kurt Hegre før Viking forlot ishavsbyen mandag, og Johannessen bekrefter at Vestly Heigre vil få presentert et utkast til ny kontrakt innen kort tid.

— Både Arild Østbø, Pål Vestly Heigre og Viking har vært enige om å avvente keepersituasjonen, men vi sender snart et kontraktsforslag til Heigre, sier Henning Johannessen.

Les også

«Vikings tap mot Tromsø var et gufs fra fortiden»

Iven Austbø ble i september enig med Viking om en ny treårskontrakt. Det betyr at Arild Østbø neppe forlenger med klubben. Han er ønsket av blant andre Sandnes Ulf.

Kristiansen på blokken

Viking bekrefter at også Brynes Anders Kristiansen står på blokken over aktuelle keepernavn. Kristiansen er på utgående kontrakt med Bryne og sa nei til en forlengelse i vinter.

Hvis Viking forlenger med Vestly Heigre eller henter Anders Kristiansen, vil en av disse få beskjed om at Iven Austbø per dato er førstevalget, men at de vil få muligheten til å bevise at de er bedre.

Det var slik Austbø tok plassen fra Arild Østbø i vinter, etter at han før fjorårssesongen kom fra Sandefjord.

Alexander Solli, som kom til Viking fra Hønefoss i sommer, har bare kontrakt ut sesongen, engelske Kieffer Moore har avtale til sommeren 2016.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk