Fotball

Moström: - Det gjør meg ekstra giret å være kaptein

Mattias Moström leder Molde FKs startellever ut på Aker stadion tirsdag kveld – til sesongens desidert mest betydningsfulle kamp så langt.

MANNSKAPSFØRERNE: Mattias Mostrøm (t.h.) er stolt over tilliten, men han regner fortsatt Daniel Berg Hestad (t.v.) som den opplagte kaptinen når han er på banen. Foto: Patrick da Silva Sæther

 • Jan H. Indbjør

MOLDE (rbnett.no): 32-åringen er én av de store publikumsfavorittene på MFK-laget og har hatt kapteinsbindet de siste kampene, etter at han kom tilbake fra sitt skadeavbrekk.

– Det er en ære å få være kaptein, og det gjør meg ekstra giret å ha det ansvaret. Men det er Daniel som er den virkelige kapteinen, som kjent, det lyser autoritet av ham når han er på banen, sier «Moa».

– Kjempesjanse

Nå handler det om returkampen mot Dinamo Zagreb. Det står 1-1 etter det første møtet i Zagreb for ei uke siden. Et godt MFK-resultat etter alle målestokker, fordi bortemålsregelen ofte blir avgjørende.

– Men det kunne ha vært enda bedre. Jeg hadde en kjempesjanse til å sette inn 2-1-målet, og da hadde vi naturligvis hatt et enda bedre utgangspunkt, slår svensken fast.

Holder MFK «nullen» på hjemmebane eller vinner, er avansementet sikret. Et nytt 1-1-resultat vil gi ekstraomganger. Scorer Dinamo to, må MFK score tre – og så videre...

Les også

Henger opp nett foran bortesupporterne på Aker Stadion

– Må være sultne

– Jeg tipper Dinamo vil satse offensivt fra start, de må jo ha scoring. Og det blir naturligvis avgjørende at vi rir av de første bølgene. Vi møter et ballsikkert lag, som alle også forventet, sier MFK-motoren.

Men både han og andre hadde gylne muligheter til å score flere mål i forrige ukes kamp.

– Jeg mener Dinamo har sin styrke i det offensive spillet, de var ikke spesielt godt organisert bakover på banen. Jeg håper det i så fall blir bekreftet i denne kampen. Vi skal jobbe «som svin» for å klare dette, og være skrubbsultne i alle faser og alle situasjoner.

Les også

Skullerud vil ikke ha fokus på mulig milliongevinst

To «gulrøtter»

Det er 16 år siden MFK var med i Mesterligaen – da var ikke Europaligaen et alternativ.

Det er naturligvis mye snakk om den økonomiske gevinsten for lag som kommer til gruppespillet i Europa. Det står også klart for Moström og de andre MFK-spillerne, men som for trener Skullerud er dette ikke noe hovedtema for kapteinen før kampstart.

– Men det er klart at det eventuelt vil få stor betydning. La oss si det slik: Vi har to «gulrøtter» her. For oss nå er den saftigste gulrota å få den store sportslige utfordringa som et gruppespill i Europa vil bety. Når vi har høstet den, vil pengegevinsten smake ekstra godt – som gulrot nummer to.

 1. Les også

  Skullerud: - Vi er så godt forberedt som mulig

 2. Les også

  Selvsikker Dinamo-trener: - Vi vil avgjøre i ordinær tid

 3. Les også

  Returoppgjøret i Molde blir vist på norsk TV

Les mer om

 1. Champions League
 2. Molde FK
 3. NK Dinamo Zagreb
 4. Mattias Moström

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  - Disse kampene passer Molde

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Her er Molde-veteranenes ti beste minner fra Europa

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Linnes reiser hvis Molde ryker i Europa

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Molde med knallresultat i Kroatia

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Her er profilenes syv grunner til at RBK endelig skal lykkes i Europa

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Dette laget skiller Rosenborg fra Champions League-spill