Fotball

Den store kompisduellen: - Jeg har mye å takke Hødd for

I fjor bodde Victor Grodås og Eirik Ulland Andersen sammen i Ulsteinvik. Når de gjenforenes i kveld, vil taperen få kjørt seg.

I fjor jublet Robin Shroot og Victor Grodås sammen for Hødd-scoringer. I år er det Sogndal som gjelder for den tidligere Hødd-duoen. I kveld møter de gamle lagkompiser i toppkampen mellom Sogndal og Hødd på Fosshaugene.
  • Øyvind Godø

Kombinasjonen Victor Grodås og Hødd var en symbiose fra 2011 og ut fjorårssesongen. Humørsprederen fikk fart på karrieren sin, mens Hødd tok store steg med Frode Grodås´ sønn på venstrebacken.

Da 23-åringen kom til Hødd, var han en uprøvd junior, mens Hødd akkurat hadde rykket opp fra 2. divisjon. Da han dro fra Hødd til Sogndal i vinter, dro han med cupgull og Europa League-spill i sekken og nå som en av ligaens beste sidebacker.

Eirik Ulland Andersen er en nøkkelspiller hos Hødd.

– Jeg har veldig mye å takke Hødd for. Det var de som ga meg muligheten på seniornivå, og det var der jeg tok steget, forteller Sogndal-spilleren. I kveld møter både han og Robin Shroot gamle lagkamerater i toppkampen mellom Sogndal og Hødd.– Det blir veldig spesielt, og jeg vil nok kjenne litt ekstra på nervene. Men jeg gleder meg til å møte gamle kjente, sier han. I sine fire år i Hødd fikk han mange mange gode venner på Høddvoll. Den han har aller mest kontakt med, er Hødd-toppscorer Eirik Ulland Andersen. Den tekniske kantspilleren bodde sammen med Grodås da de var lagkamerater i fjor.

LIVESTUDIO: Følg Sogndal-Hødd direkte her klokken 20

I kveld blir de rivaler

– Vi snakker fremdeles daglig med hverandre. Ulland havner vel på motsatt side av meg, men jeg tipper han prøver å snike seg over på min side, sier Grodås.

– Det skal du ikke se bort ifra at jeg gjør. Victor er god én mot én, men jeg har herjet med han på trening før. Det blir veldig moro å møte han igjen, forteller Ulland Andersen og smiler. Han skal faktisk overnatte hos Grodås etter kampen.

– Derfor er det ekstra viktig at vi vinner, slik at jeg kan erte Victor utover kvelden. Det er klart vi kjenner hverandre godt når vi har bodd ett år sammen, sier Ulland Andersen, som også har jevnlig kontakt med Shroot.

Høstspiller

Også briten tok store steg i Ulsteinvik, da han eksploderte fullstendig utover høstsesongen med 16 scoringer.

– Du kjenner Robin; det går litt i rykk og napp. Han scoret mange mål i starten, men så fikk han en skade og har havnet utenfor elleveren i det siste. Men jeg er overbevist om at han blir viktig for oss, sier Grodås.

– Shroot er vel historisk sett en høstspiller?

– Haha, ja, det har jeg faktisk ikke tenkt på. Vi får håpe det løsner på høsten i år også. Grodås håper at både Hødd og Sogndal rykker opp.

– Ja, det håper jeg virkelig. Det unner jeg Hødd. Begge i eliteserien hadde vært veldig moro og fortjent.

– Siden dere har så stor luke, kan du vel hjelpe Hødd i kveld?

– Haha, du sier noe. Nei, vi er ikke halvspilt ennå, så vi må tenke på oss selv og ta så mange seirer vi klarer. Jeg håper selvfølgelig at vi slår Hødd.

Suverene

Sogndal leder 1. divisjon hele 12 poeng foran Hødd, ettersom Sindre Eids menn har gått på tre strake tap.

– Det har gått veldig bra, spesielt defensivt. Vi har fremdeles veldig mye å gå på offensivt. Det er altfor tidlig å snakke om opprykk nå. Samtidig føler jeg at det er eliteserieklasse over Sogndal, mener Grodås. Han tror Sogndal-trener Eirik Bakke har så god oversikt over Hødd at han ikke kommer til å gi tips om gamleklubbens styrker og svakheter.

– Det viktigste er vårt eget spill, mener venstrebacken. Grodås mener det er små forskjeller mellom Hødd og Sogndal, men at det er visse ulikheter på detaljnivå.

– Her trener vi om morgenen, vi har fysio med oss på hver trening, det er mat før og etter treing og slike ting. Det er små detaljer, men det er kanskje det som utgjør den forskjellen som er på tabellen nå, mener 23-åringen, som endelig er skadefri etter det som til tider var et skademareritt i Hødd.

– Det er veldig deilig. Forhåpentligvis er uflaksen endelig over, nå håper Grodås.

Følg Sondal-Hødd klokken 20 og chat med vår reporter underveis

Les også

  1. - Vi traff ikke akkurat blink med fargene i år

  2. Hødd-sjefen: – Veldig surt

  3. Derfor takket Helland nei til Molde to ganger

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Sogndal
  3. Hødd
  4. Robin Shroot