Leo Østigård har bestemt seg. I dag reiser han til Stavanger

Moldes unge midtstoppertalent blir leid ut de kommende månenden.

Leo Skiri Østigård leies ut til Viking.

Som Rbnett skrev før helga, har utleie for den unge midtstopperen vært svært aktuelt den siste tiden. I helga bestemte spilleren seg for å signere med Viking, skriver Åndalsnes Avis.

Flere 1. divisjonsklubber har vært på jakt etter stortalentet som var med på benken mot Sandefjord i serieåpninga søndag. I vinter har han skrevet under en treårskontrakt med Molde, og håper å snart være tilbake igjen.

– Jeg har mest lyst til å spille i Molde. For meg handler det nå om å få spille mest mulig fotball, og jeg valgte Viking fordi jeg kommer til å få mye mer spilletid enn jeg ville fått i Molde, sier Skiri Østigård til Åndalsnes Avis.

Han håper å hjelpe Viking til direkte opprykk til eliteserien igjen, samtidig som han håper å komme tilbake til et Molde-lag som er med i kampen om seriegullet.

Les også

Søndag kan 18-åringen debutere fra start i eliteserien. Mandag blir han kanskje leid ut fra Molde til Viking

Skal tilbake i kanonform

– Jeg kommer tilbake til Molde i sommer, og da vil jeg være i kanonform. Jeg gleder meg til denne utfordringen, og jeg gleder meg allerede til å være på plass hjemme i Molde igjen. I sommervinduet kan det bli solgt flere midtstoppere som kan gjøre det enklere for meg. Da blir det ikke så lett å sette meg på benken, når jeg kommer tilbake med enda mer erfaring og flere kamper i kroppen, sier Skiri Østigård.

Den lovende midtstopperen har spilt godt for Molde i sesongoppkjøringa, og har også vært med i diskusjonen om kapteinsrollen i Molde-laget.

– Han har fått mye spilletid og gir de svarene vi vil ha. Leo er en godt utdannet forsvarsspiller og allerede god nok for eliteserien, men vi har også Vegard (Forren), Ruben (Gabrielsen), Babacar (Sarr) og Stian (Gregersen). Så blir spørsmålet om det smarteste for hans egen del er å spille fast i OBOS-ligaen noen måneder framover, sa Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til Rbnett før helga.

Klubbene har ikke meddelt at avtalen går i orden enda, men Solskjær sa før helga at dette var opp til Skiri Østigård. Spilleren har fått hjelp av agent Jim Solbakken i prosessen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk