Viking avgjorde på tre minutter – sendte RBK ut av cupen

(Viking - Rosenborg 2–0) Rosenborg sviktet i sesongens første viktige kamp, mens Vikings nyervervelse fikk en drømmedebut.

Den første halvannen omgangen av cupens fjerde runde mellom Viking og Rosenborg ga hverken hjemmesupporterne eller de tilreisende tilskuerne særlig verdi for pengene.

– Vi er ikke gode nok i dag, så vi må hjem og trene. Så skal vi være bedre forberedt til seriestart mot samme motstander. En fullt fortjent seier for Viking i dag, er oppsummeringen fra RBK-sjef Kjetil Rekdal til NRK etter kampslutt.

Det skulle gå lang tid før de første virkelig store mulighetene kom. Men da de først kom eksploderte det i Stavanger.

KOK: Viking-scoringene ble feiret med bluss og fyrverkeri på tribunen.

64. minutt: Zlatko Tripic trillet ballen til Sander Svendsen som hadde beveget seg innover i banen rett på utsiden av RBKs 16-meter. Kantspilleren fikk stå helt alene og elegant plassere ballen nederst i det høyre hjørnet.

67. minutt: Så var det nysigneringen Lars-Jørgen Salvesens tur. Spissen tok med seg ballen fra egen banehalvdel og stormet mot Rosenborg-målet. Fra nesten samme avstand banket han til i det samme hjørnet som Svendsen.

På tre minutter hadde Viking gått fra 0–0 til 2–0 på SR-Bank Arena.

1–0: Viking-spillerne feirer med Sander Svendsen etter 1–0-scoringen.

Salvesen brukte dermed bare åtte minutter på å markere seg i Stavanger. Kristiansanderen startet på benken og ble byttet inn etter 59 minutter.

– Det er selvfølgelig sånne ting man drømmer om. Det er en solid lagseier, vi scorer på sjansene våre og det viktigste var å ta seg videre.Det var utrolig deilig å se scoringen gå i mål, sier Salvesen til NRK.

Da så Rosenborg ut til å miste piffen og kampen ebbet ut i 2–0-seier til Viking.

– Dersom dette er nivået vi skal levere uke etter uke i sesong, da lover det ikke bra. Det var for lite, så nå har vi en måned til å komme på et høyere nivå, er dommen fra RBK-trener Rekdal til NRK.

I kvartfinalen får siddisene tøff motstand av Bodø/Glimt, klubben den nye Viking-helten Salvesen nylig meldte overgang fra:

– Det passer meg veldig fint. Jeg må opp og pakke ut av leiligheten, så det er fint å få seg en tur opp, ler Salvesen.