Rosenborg klatrer: – Vi har begynt å vinne igjen

(Tromsø-Rosenborg 1–3) Dino Islamovic, Carlo Holse og Edvard Tagseth scoret da Rosenborg tok en sterk borteseier i Tromsø.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Det betyr at Åge Hareides menn klatrer til 4. plass og har én kamp mer spilt enn Kristiansund, som er nummer tre i øyeblikket.

– Vi var i en tung periode. Nå har vi begynt å vinne igjen. Syv poeng på tre kamper er okay, sier Åge Hareide til Discovery+.

– Vi får se framover. Nå venter europacup og vanlig cup, så det blir litt avveksling.

Tromsø er ille ute i nedrykksstriden og står uten seirer på hjemmebane i 2021.

– Det er blytungt nå, sier kapteinen Ruben Yttergård Jenssen til Nordlys.

– Men vi konkurrer i alle matchene. Vi rømmer ikke. Vi står opp for klubben.

Les også

Brann-krisen fortsetter: – Situasjonen er alvorlig og kritisk

Tomas Totland sendte Tromsø i ledelsen i det 29. minutt. Han fikk en fin pasning fra Moses. Rosenborg-forsvaret ga Totland fritt spillerom, og han takket for tilliten ved å sette ballen forbi en sjanseløs Andre Hansen.

1–1 kom få minutter senere da Vebjørn Hoff fikk stå alene og prikke et perfekt innlegg til Dino Islamovic, som scoret i sin tredje kamp på rad.

– Det var bare å sette pannen til, sier Islamovic til Discovery+ i pausen.

– Vi slipper inn nok et enkelt mål, konstaterer Totland.

MÅL! Carlo Holse stikker imellom og nikker inn 2–1-målet til Rosenborg på Alfheim.

Islamovic hadde samme oppfatning om scoringen til Totland:

– Det føles som om han får jogge inn i feltet og score.

– Det er bare å begynne på nytt, fastslår Åge Hareide i pausen - glad for at Rosenborg klarte å utligne Tromsøs ledelse.

– Jeg håper at vi hever oss i 2. omgang, sier han til Discovery+.

Selv om Rosenborg ikke glitret de siste 45 minuttene heller, så sendte Carlo Holse trønderne i ledelsen i det 68. minutt. Det var et riktig fint angrep som endte med at Adam Andersson fintet bort en TIL-forsvarer og la vakkert inn. Holse stakk fram og stanget ballen i mål. Målvakten Jacob Karlstrøm var på ballen, men klarte ikke å hindre at den gikk i nettet.

Les også

Bamba reddet Brann-poeng etter ellevilt overtidsdrama

Så ble det 3–1 på et kanonskudd fra Edvard Tagseth, som ble servert av Adam Andersson. Trønderen med Liverpool-fortid jublet hemningsløst og løp rett til benken og omfavnet assistenttrener Trond Henriksen. Ballen gikk inn helt nede ved stolpen hos Karlstrøm, som var sjanseløs.

– Åge sa før kampen at jeg skulle skyte, sier Tagseth til Discovery+.

– Vi gikk ut og var mer aggressive, samtidig som vi var rolig med ballen. Da blir det rom som vi klarer å utnytte. Vi var gode med ballen, tok sjansene og spilte framover da vi kunne. Da spiller vi bra, sier han ifølge Nidaros.

Tromsø har ikke vunnet siden bortekampen mot Stabæk den 14. juni. Laget ligger i øyeblikket på kvalik-plassen i Eliteserien - og er ille ute.

– Vi er skuffet over null poeng, og vi er også skuffet over at vi spiller en for dårlig fotballkamp, sier TIL-trener Gaute Helstrup til Nordlys.

– De får spille ball, og vi klarer ikke å få tak i kula. Kombinert med kjedelige baklengsmål blir det tøft.

Les også

Seieren glapp på overtid for gulljagende Molde

På Nordlys’ spørsmål om sin egen stilling, sier Helstrup at «det går innpå meg som alle andre».

Rosenborg hadde gjort to endringer siden Kristiansund-kampen: Kristoffer Zachariassen er solgt til Ferencvaros og ble erstatet av Anders Konradsen. Besim Serbecic spilte også fra start.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk