Glimt handlet raskt da Hauge ble Milan-klar. Lillebroren hentet inn som erstatter.

Runar Hauge (19) hentes tilbake til Bodø/Glimt. Der skal han erstatte storebroren Jens Petter (20).

Runar Hauge er tilbake hos Bodø/Glimt.
  • Mats Haugland

Jens Petter Hauges drømmeovergang til AC Milan ble bekreftet torsdag formiddag.

Italienske medier skriver at overgangssummen skal være på over 50 millioner kroner, men det virker ikke som om Bodø/Glimt tenker å svi av store summer på en erstatter. De ser heller til egne (familie) rekker.

Torsdag skrev Avisa Nordland at Jens Petters lillebror, Runar Hauge, var på vei til Bodø. Samme formiddag bekreftet Runar Hauge overfor NRK at han nå returnerer til klubben.

19-åringen har vært på lån hos 1.-divisjonsklubben Grorud, hvor han denne sesongen har scoret to mål på ti kamper. Kun to av kampene har derimot vært fra start.

– Det åpnet seg en plass nå, så man må prøve å ta den mens det er ledig, sier han til NRK.

Den nasjonale utlånsordningen for spillere mellom 18 og 22 år innbefatter at Glimt har muligheten til å hente Hauge tilbake på kort varsel.

Runar Hauge debuterte for Bodø mot Åsane bare 16 år gammel.

Store sko å fylle

Jens Petter Hauge har tatt Eliteserien med storm i år, og har vært en av nøkkelspillerne bak suksessen som sannsynligvis sikrer Glimt-gull.

Denne sesongen står vingen med utrolige 14 mål og åtte målgivende pasninger på 18 seriekamper.

Han storspilte også i europaligakvaliken mot Milan, noe som fort ble tungen på vektskålen for at den italienske storklubben valgte å signere ham.

Om lillebror Runar nå blir hans erstatter, er det liten tvil om at han får store sko å fylle, selv om Glimt-fansen nok er håpefulle.

Jens Petter Hauge fortsetter fotballkarrieren i italienske AC Milan.

Flere likhetstrekk

Faktisk har fotballbrødrene Hauge hatt en rimelig lik karriere så langt:

  • Jens Petter er to år eldre enn lillebror Runar, og de debuterte like unge for Bodø/Glimt. Runar Hauge hadde nettopp fylt 16 år da han fikk A-lagsdebuten i 2017, da han erstattet storebror Jens Petter etter 66 minutter i en kamp mot Åsane i 1. divisjon. Halvannet år tidligere debuterte storebror i Eliteserien.
  • Begge har representert Norges aldersbestemte landslag. Nylig ble også Jens Petter tatt ut til A-lagstroppen til de tre neste kampene mot Serbia, Romania og Nord-Irland.
  • Både Jens Petter og Runar er blitt lånt ut fra Bodø/Glimt til en klubb i 1. divisjon for å få fart på karrieren. Jens Petter var på lån i Aalesund i 2018, uten at det gikk helt etter planen.Heller ikke Runar har nok fått så mye spilletid som ønsket.

Runar Hauge står registrert med fem A-kamper for Bodø/Glimt. I fjor høst fikk han to innhopp i Eliteserien. 19-åringen har en kontrakt med Glimt som strekker seg ut 2022-sesongen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk