Eriksen utskrevet fra sykehuset etter vellykket operasjon

Christian Eriksen er operert og utskrevet fra Rigshospitalet. Han har også besøkt lagkameratene på det danske landslaget, melder det danske fotballforbundet.

SKRIVES UT: Christian Eriksen ble innlagt på Rigshospitalet etter at han kollapset på banen under Danmark – Finland.

– Det var deilig å se guttene igjen etter den fantastiske kampen de spilte i går kveld. Jeg kommer til å heie på dem under mandagens kamp mot Russland, sier Eriksen.

29-åringen kollapset under Danmarks åpningskamp i EM. Eriksens hjerte stanset midt i kampen mot Finland og dansken fikk livreddende hjelp ute på gresset. Han ble deretter raskt fraktet til sykehus, hvor han har fått operert inn en hjertestarter.

– Christian Eriksen har vært gjennom en vellykket operasjon og ble i dag utskrevet fra Rigshospitalet. Han har besøkt landslaget i Helsingør i dag. Nå reiser han hjem for å tilbringe tid med familien, skriver forbundet på Twitter.

– Takk for de utrolig mange hilsenene. Det har vært utrolig å se og føle. Operasjonen var vellykket og jeg har det fint, omstendighetene tatt i betraktning, sier Eriksen via pressemeldingen fra forbundet.

Hjertestarter (ICD) blir tilbudt til personer som har hatt hjertestans eller en hjerterytmeforstyrrelse som kan føre til hjertestans. Det er foreløpig ikke kjent hvilke konsekvenser hjertestansen vil ha for den danske landslagsspillerens videre fotballkarriere.

– ICD-enheten vil nå passe på ham kontinuerlig. Det er en computer som passer på hvilken hjerterytme han har hele tiden. Hvis han overskrider en viss hjertefrekvens, vil den begynne å behandle. Den vil gjøre forskjellige ting avhengig av hvordan hjerterytmen er, har hjertespesialist og overlege Stein Ørn forklart til VG.

Landslagssjef Ståle Solbakken og NRK-ekspert Carl-Erik Torp har begge en tilsvarende hjertestarter i kroppen. Det samme har Daley Blind, som spiller sommerens mesterskap for Nederland.

Les også

Følelsesladet markering for Christian Eriksen: Kampen stoppet for å hylle ham

Bildene av legene som måtte utføre hjertekompresjoner på Eriksen gikk verden rundt. Hendelsen var et stort sjokk for samtlige, og nærmest sto hans egne lagkamerater som dannet en sirkel rundt 29-åringen.

Torsdag var Danmark tilbake i Parken, hvor de ble møtt av et støttende og entusiastisk publikum. Danskene sjokkerte Belgia fra start og kjempet for lagkameraten som lå på sykehus bare en drøy kilometer unna. Kampen endte til slutt med 2–1-seier til Belgia, og Danmark er helt avhengige av seier i den siste kampen mot Russland for å ha noen som helst sjanse til å ta seg videre fra gruppen.