Fotball

Starts supporterklubb ekskluderte medlem etter rasistisk ytring

Et medlem av fotballklubben Starts fanklubb ble mandag ekskludert på ubestemt tid som følge av at vedkommende hadde ytret seg rasistisk.

En Start-supporter er ekskludert fra klubbens fanklubb.
  • NTB

Den aktuelle ytringen ble fremført i sosiale medier, skriver NRK.

Starts supporterklubb Tigerberget bekrefter episoden og at den aktuelle personen er ekskludert på sin Twitter-konto.

«Med bakgrunn i ytringer på sosiale medier er det i dag gjort hastevedtak om at et av våre medlemmer ekskluderes fra Tigerberget supporterklubb på ubestemt tid», skriver leder Kai Rune Karlsen.

  • LEST DENNE? Tidligere Eliteserie-spiller fikk antirasismepris for 14 år siden. Nå er han sint og skuffet over utviklingen.

Innlegget, som nå er fjernet, var ifølge NRK åpenbart rasistisk, men skrevet i en sarkastisk tone.

– Vi har vært i kontakt med vedkommende. Personen mener det var en privat ytring, men det var detaljer ved kontoen som knyttet den til fotballklubben Start. Personen erkjenner å ha skrevet innholdet, men har senere slettet det, og angrer på å ha lagt det ut. Uansett så er skaden gjort, og det er viktig for oss i Tigerberget å ta avstand fra dette, sier supporterleder Karlsen til kanalen.

Det har vært flere rasismeepisoder i norsk fotball den siste tiden. Senest søndag ble Vålerenga-spiller Ousmane Camara utsatt for rasisme i forbindelse med kampen mot Sandefjord.

Les mer om

  1. IK Start
  2. Rasisme