Nytt kontraktstilbud til James: – Vi får bruke litt av banken

MOLDE (VG) (Molde-Sarpsborg 5–0) Moldes toppscorer Leke James er på utgående kontrakt. Romsdalsklubben vil gjøre alt de kan for å beholde nigerianeren og har gitt ham et nytt kontraktstilbud.

TOPPSCORER: Leke James scoret flest mål av Molde-spillerne i årets sesong. Klubben og spilleren er fremdeles i kontraktsforhandlinger.

– Jeg fikk et nytt tilbud, men vi ser fremdeles på det sammen. Jeg er 28 år og vil ta meg tid til å se på tilbudet, sier spissen til VG.

Kontrakten hans går ut 31. desember, og James står fritt til å signere for andre klubber. Molde kan ende opp med å sitte igjen med ingenting for en av deres beste spillere.

Situasjonen begynner å haste for romsdalsklubben, som etter det VG erfarer har lagt et nytt og forbedret tilbud på bordet. Kontraktslengden skal være på tre år.

Molde-trener Erling Moe bekrefter at James er ønsket med videre.

– Vi jobber videre med Leke, så er vi der at vi håper det løser seg. Vi får se, sier han til VG.

Spissen, som endte opp med 13 mål i Eliteserien, vil være attraktiv for utenlandske klubber, men Moe håper å overtale ham til å bli.

– Vi får bruke litt av... Jeg skal kanskje la være å si det, innleder Moe og ler.

– Jeg vil høre B?

– Vi får bruke litt av banken, smiler Molde-treneren.

Les også

Scoret fra 45 meter da Molde ydmyket Sarpsborg

Han har ledet klubben til sølv i Eliteserien og etter jul venter nye kamper i Europa League, etter at Molde tok seg videre fra gruppespillet. Mot Sarspborg scoret han ett av lagets fem mål, og Moe håper å kunne stille med et sterkest mulig lag når Hoffenheim venter på motsatt banehalvdel neste år.

– Han er en fantastisk fotballspiller. Vi gjør det vi kan, så får vi se om vi kommer i mål, sier han om James.

Spissen håper å kunne gi et svar til Molde snarest, men vil ikke lette på sløret om hva som blir hans endelige avgjørelse.

– Vi får se hva fremtiden bringer, avslutter han.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking21153346262048
2Bodø/Glimt21144353272646
3Tromsø21143432211145
4Molde21124547232440
5Brann21123637241339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk