Fotball

Kjempeopptur for Riise og Avaldsnes – tok sesongens første seier

(Røa – Avaldsnes 0–2) Etter tre tap og null scoringer på sesongen tre første kamper, slo Avaldsnes tilbake med borteseier over Røa.

  • Hans Christian Boge-Fredriksen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Sydney Blomquist sendte Avaldsnes i ledelsen med et kvarter igjen på klokka, og på overtid banket Marion Mannes Haugland inn 2–0 med et lekkert langskudd.

Dermed har den fryktelige sesongstarten fått en opptur for John Arne Riise i sitt første år som trener i Toppserien.

– For John Arne Riise gir dette selvtillit inn i hans prosjekt, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

ENDELIG: John Arne Riise ledet Avaldsnes til seier for første gang. Her fra hjemmekampen mot LSK Kvinner tidligere i sesongen.

Sesongen startet med 0–6-tap borte mot Rosenborg, før hjemmekampene mot LSK Kvinner og Arna-Bjørnar endte med henholdsvis 0–2- og 0–3-nederlag for Riises lag.

I strålende solskinn på Røabanen i hovedstaden skulle imidlertid Avaldsnes få en opptur på 2. påskedag. Landslagsspiller Karina Sævik tredde ballen perfekt gjennom til Blomquist, som ikke gjorde noen feil alene med keeper.

Røa-trener Geir Nordby gjorde et trippelbytte i jakten på en utligning, men i stedet smalt det fra gjestene fra Haugalandet.

Mannes Haugland banket til fra langt hold, og ballen dalte ned bak Røa-keeper Linn-Mari Nilsen.

Dermed endte det 2–0 til Avaldsnes, som med det går opp på åttende plass på tabellen. Røa blir stående uten poeng, og er tabelljumbo etter fire serierunder.

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Røa IL
  3. Avaldsnes IL
  4. John Arne Riise
  5. Norsk fotball