Spøkefull Haaland: – Kanskje vi må møtes i skjul

Erling Braut Haaland forteller om sitt gode forhold til Manchester United-spiller Jadon Sancho og at han er glad i å «kødde» med supporterne til byrivalen.

I GODT HUMØR: Erling Braut Haaland under søndagens Premier League-kamp borte mot Newcastle.
  • Hans Christian Boge-Fredriksen, VG

22-åringene Haaland og Sancho spilte sammen i Borussia Dortmund fra januar 2020 og frem til Sancho ble solgt til Manchester United i juli 2021. Nå spiller de igjen i samme by, men for hvert sitt lag.

– Jadon Sancho og jeg hadde en flott forbindelse både på og utenfor banen i Dortmund, sier Haaland i et intervju med fotballmagasinet FourFourTwo – først gjengitt av Dagbladet – og fortsetter:

– Han spiller imidlertid for det andre laget nå, så kanskje vi må møtes i skjul.

Mandag scoret Sancho det første målet i 2–1-seieren over Liverpool, og bidro med det til sesongens første seier for Manchester United.

Haaland har fra første dag i lyseblått tullet med byrival Manchester United. Da han ble presentert som Manchester City-spiller i juli fikk han spørsmål om hvilket lag han gledet seg aller mest til å møte.

– Jeg liker egentlig ikke å si de ordene, men Manchester United, sa Haaland da til enorm jubel fra de fremmøte utenfor Etihad Stadium.

I det ferske intervjuet med FourFourTwo sier nordmannen at han liker å sende stikk på samme måte som supporterne kan.

– Det handler om å «kødde» (banter), og jeg liker det. Jeg har allerede møtt noen United-supportere her i byen, og vi tuller alltid med hverandre. Det handler om å ikke ta alt for seriøst, sier Haaland.

– Det er mange United-fans i hjembyen min i Norge, og jeg har alltid måttet tulle med dem. Jeg er vant til dette og elsker det. Ikke ta ting for seriøst. Jeg vil kunne snakke litt som fansen, ellers blir det litt kjedelig.

Se Haalands United-beskjed fra da han ble presentert som Manchester City-spiller: