Koteng taus om Rekdal og Knutsen etter RBKs styremøte: – Vi er enige om en vei videre

TRONDHEIM (VG) Etter et styremøte på nesten tre og en halv time vil ikke Rosenborgs styreleder Ivar Koteng kommentere om Kjetil Rekdal (53) eller Kjetil Knutsen (53) fortsatt er aktuelle som ny trener.

SVARTE FOR SEG: Ivar Koteng etter Rosenborgs styremøte. Til høyre styremedlem Svein Tore Samdal.

Koteng var den eneste i Rosenborg som svarte på spørsmål på Brakka tirsdag kveld. På styremøtet ble trenerspørsmålet diskutert, og den ledige posten etter avgåtte Åge Hareide er to ganger Kjetil blitt linket til trønderklubben: Rekdal fra Obosliga-ener HamKam og Knutsen fra seriemester Bodø/Glimt.

– Vi er enige om en vei videre. I ferd med å sette i gang den fra og med i morgen. Vi håper å nærme oss mål og håper fortsatt på være plass til jul. Det ser det ut som vi greier, sier Koteng til media på Brakka og beskriver listen over trenerkandidater nå som «veldig kort».

– Er Rekdal fortsatt aktuell?

– Vi har snakket med Kjetil Rekdal, og mer vil jeg ikke si.

– Har dere fått endelig svar av Kjetil Knutsen?

– Det kan jeg heller ikke kommentere, sier Koteng.

– Har dere bestemt dere for én mann nå, som dere går for?

– Det kan jeg ikke kommentere, fortsetter Koteng.

En tredje RBK-linket trener var Milos Milojevic. Han var i Trondheim i forrige uke, men det ble ingen avtale med Rosenborg for serberen. Mandag ble det kjent at Milojevic mistet jobben i Hammarby som følge av Rosenborg-flørten. Ifølge trenerlegenden Nils Arne Eggen var det trønderne som sa nei til Milojevic.

– Han hadde ikke erfaring nok og kommer fra en annen kultur. Dette er helt opplagt, det må være samsvar mellom filosofien til klubben og treneren. Dessuten skulle han ha med seg en rekke serbiske assistenter, begrunnet 80-åringen overfor Nidaros.

– Vi kommenterer ikke spesifikke trenere, sier Ivar Koteng da den forhenværende Hammarby-treneren ble nevnt tirsdag – og om han nå som arbeidsledig fortsatt vurderes som RBK-aktuell.

– Hadde dere snakket med Hammarby og fått tillatelse til å snakke med Milos?

– Det vil jeg ikke kommentere.

– Det virker som både Milojevic og Rekdal kom hit uten at klubbene var informert. Er det slik Rosenborg ønsker å opptre?

– Det er veldig vanskelig å kommentere konkrete saker. Det er personer det dreier seg om. Generelt tar vi kontakt med klubbene og snakker med treneren, sier Koteng.

Gjennom agenten Miralem Jagnajac, som representerer Milojevic, er Rosenborgs sportssjef Mikael Dorsin godt kjent med: Spillerne Dino Islamovic og Pavle Vagic er tilknyttet agentselskapet, det samme er tidligere RBK-backen Pa Konate. Alle tre er signert i Dorsins sjefperiode på Lerkendal.

– Har det vært uenigheter mellom sportslig leder og styret om hva man skal gå for her?

– Det er rett som det er. Det er derfor vi har både diskusjoner og krangler. For å bli enige om en vei videre.

På spørsmål om styret er fornøyd med trenerjakten til sportssjef Mikael Dorsin, svarer Koteng slik:

– Er redaktøren fornøyd med jobben du gjør? Du skjønner at vi ikke kan svare på sånne spørsmål. Vi jobber som et team og prøver å være flinkere hver dag. Det prøver Dorsin, og det prøver vi i styret.

Også misnøyen fra en medlemsgruppering, som flere medier omtalte i forkant av tirsdagens styremøte, ble Koteng utfordret på. Det hadde tilsynelatende ikke vært på agendaen til klubbtoppene.

– Vi er valgt av årsmøtet, som er medlemmene våre. Årsmøtet er den arenaen der man utøver medlemsmakt. Vi setter pris på at folk er engasjert. Vi er heldige som har engasjerte medlemmer og engasjerte supportere.

– At de ønsker at du og styret skal gå av, hva tenker du om det?

– Kritikken kjenner jeg ikke. At de ønsker det, er årsmøtet en arena for.

– Det er uaktuelt å gå av nå?

– Vi har forpliktet oss overfor årsmøtet å være i styret. Det er det som er organiseringen av en demokratisk klubb.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking21153346262048
2Bodø/Glimt21144353272646
3Tromsø21143432211145
4Molde21124547232440
5Brann21123637241339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk