Åsane-opptur i cupen: Slo tilbake etter ydmykelsen mot AaFK

Oransjetrøyene er videre i cupen etter sterk seier i Sogndal.

Åsane slo Sogndal 2–0 på Fosshaugane, og er videre i cupen.

Åsane er videre til cupens fjerde runde, etter en sterk 2–0-seier mot divisjonskollega Sogndal.

Håkon Lorentzen fikk æren av å avslutte kampens klart beste angrep etter 74 minutter. Avslutningen var av det frekke slaget fra 24-åringen.

– På vårt beste kan vi være gode mot alle lag, egentlig. Det viste vi i oppkjøringen da vi møtte Eliteserie-motstand, så vi håper selvfølgelig å komme lengst mulig. Og cupkampene lever sitt eget liv, så det er gøy, sa Lorentzen til BT etter kampen.

Åsane-trener Morten Røssland mener det ikke er mange lag som ønsker seg hans lag i cupens fjerde runde.

Kampen mot Sogndal ble en aldri så liten opptur for oransjetrøyene, etter det flaue 1–6-tapet mot AaFK på Myrdal forrige helg.

– Vi varierte litt mer i spillet vårt i dag, vi spilte ikke på de unødvendige bruddene vi gjorde i de andre kampene, vi var tryggere med ball og spilte en solid bortekamp, er Lorentzens analyse.

Dermed blir det fjerderundekamp når cupen starter opp igjen i mars neste år.

Trener Morten Røssland sa etter kamp at laget hans hadde stålkontroll fra start til slutt, og at dette var et Åsane som hadde funnet tilbake til sitt vante jeg.

– De ble springende imellom og vi trillet ball gjennom stort sett alle kampens 90 minutter. En fin, god Åsane-kamp med stålkontroll, oppsummerte han.

På spørsmål om hvor langt Åsane kan gå i cupen, svarte Røssland:

– Jeg tror alle vet at et Åsane i godt slag er det ikke mange som vil møte. Vi har en tendens til å spille godt mot gode lag, sa han.

Ledermålet onsdag kveld kom på litt heldig vis. Et innlegg fra Sondre Auklend ble avverget av hjemmelagets keeper, men ballen kom kjapt tilbake igjen via Håkon Lorentzen og Sogndal-stopper Axel Kryger. 0–1 Åsane.

Trener Morten Røssland ønsker å rullere i en periode med inntil tre kamper i uken. Dermed ble spillere som Joakim Hammersland, Jonas Vågen og Eirik Østgaard igjen i Bergen. Midtbanespiller Tomas Kristoffersen fikk nesten en time på banen, etter å ha vært ute med skade i flere uker.

Håkon Lorentzen kunne ha doblet ledelsen etter drøye halvtimen, men headingen hans strøk krysstangen. De oransje var hakket hvassere enn Sogndal før pause, og rullet opp det ene gode angrepet etter det andre.

Hjemmelaget hadde sine sjanser, de også, men det ble aldri like farlig foran Åsanes danske sisteskanse.

Sogndal kom på banen etter pause med et helt annet driv. De første minuttene hadde Åsane nok med å forsvare seg. Hjemmelaget klarte imidlertid ikke å opprettholde trykket særlig lenge, og mistet etter hvert initiativet.