Graham Hansen strødde stjernestøv over Lerkendal

Barcelona-stjerne Caroline Graham Hansen viste hvorfor hun er en favoritt til å få Gullballen da Rosenborg ble slått 3–0 på Lerkendal.

Barcelona-spillerne feirer etter at Aitana Bonmatí ordnet 1–0.
  • NTB

Graham Hansen sto for kampens høydepunkt da hun i sluttminuttene skrudde inn 2–0 fra drøyt 16 meter etter en corner. Hun var i en egen klasse på Lerkendal.

– Det var gøy å spille på Lerkendal. Jeg synes Rosenborg gjør en bra kamp, de prøver å spille sin fotball og klarer det til tider. Det var gøy å spille foran så mye folk, sa Graham Hansen til Adresseavisen.

Rosenborg hadde invitert til fotballfest da klubbens kvinnelag for første gang var i aksjon på arenaen som har huset mange Champions League-kvelder.

Glad for at RBK satser

Lørdag var det treningskamp, men motstander var Champions League-mester Barcelona. Graham Hansen mener et slikt oppgjør på Lerkendal er viktig.

– Det er fortsatt store forskjeller i fotballen, særlig for yngre jenter. Det å ha like muligheter fra starten av er viktig. Jeg tenker det første man må gjøre, er å bevisstgjøre, få med forbundene og få flest mulig klubber til å bli med på å satse, sa hun.

– Jeg synes det er veldig bra at Norges største klubb har damelag og kjemper i toppen med en gang og virkelig satser. Jeg håper Rosenborg etter hvert kan hevde seg ute i Europa, la landslagsprofil Graham Hansen til.

Hun er i det siste blitt trukket frem som en favoritt til å få Gullballen, slik Ada Hegerberg fikk den i 2018.

Gjorde backen svimmel

Graham Hansen viste frem ferdighetene på Lerkendal. RBKs hjemvendte utenlandsproff Kristine Leine så til slutt svimmel ut. Graham Hansens ballkontroll og dribleferdigheter er mange hakk opp fra nivået i Toppserien.

Etter at Aitana Bonmatí hadde gitt Barcelona ledelsen i første omgang, viste Graham Hansen frem skuddfoten fem minutter før full tid. Clàudia Pina la på til 3–0.

Også Rosenborgs kamp mot Vålerenga i Toppserien neste helg skal spilles på Lerkendal.

– Vi er interessert i å lære mest mulig. Vi ser at det er forskjell, men jeg synes jentene står på. Det var en fin opplevelse, sa RBK-trener Steinar Lein.

– Vi møter verdens kanskje beste lag, la han til.