Fotball

Molde svarte Bodø/Glimt med storseier i Drammen

Strømsgodset gikk ut i hundre, men ble nådeløst straffet av Molde som til slutt vant 4-0 i Drammen. Romsdalingene er fortsatt ubeseiret i Eliteserien.

  • NTB

STRØMSGODSET-MOLDE 0–4

Video: Se høydepunktene fra kampen øverst i saken.

Etter at Bodø/Glimt gjorde jobben mot Mjøndalen lørdag, måtte Erling Moes menn vinne for å holde tritt med de høytflygende nordlendingene.

Det klarte de med stil i det som ble en oppvisning i effektivitet på Marienlyst i Drammen. Godset yppet seg lenge, men klarte ikke å sette sjansene sine. Det visste de regjerende mestrene å utnytte - og straffet vertene nådeløst i det som til slutt ble en komfortabel 4-0–seier.

Mål av Eirik Hestad, Etzaz Hussain, Leke James og Erling Knudtzon sørget for Moldes femte strake seier. Romsdalingene står nå med 25 poeng, to bak serieleder Glimt.

– Vi ser solide ut, spiller bra fotball og vi vinner kamper, sa Moldes Eirik Ulland Andersen til Eurosport etter kampen.

Eirik Hestad (t.h.) satte inn Moldes første mål i seieren over Strømsgodset.

Godset gikk hardt ut

Etter en forsiktig åpning var det drammenserne som kom til kampens første sjanse. Godset spilte seg fint fram og Mikkel Maigaard fant Lars-Jørgen Salvesen på vei inn i 16-meteren. Spissen hoppet over ballen og bak han kom Johan Hove som plutselig var alene med keeper Andreas Linde. Hove forsøkte å sette den i lengste, men Moldes sisteskanse avverget med en beinparade.

Strømsgodset spilte med stor intensitet og hadde initiativet i den første omgangen. Salvesen burde gitt vertene ledelsen da han fikk heade alene fra åtte-ni meter like etter, men avslutningen strøk stolpen.

Godsets sjansesløseri straffet seg da Hestad satte inn Molde-ledelsen med et praktmål helt på tampen av omgangen. 25-åringen banket til fra omtrent 20 meter, og den velplasserte suseren gikk via stolpen og inn i nettmaskene bak en sjanseløs Viljar Myhra i Godset-buret.

– Vi blir løpende etter hele omgangen, og det er ufortjent at vi leder, sa Hestad selv til Eurosport i pausen.

Romsdalingene står nå med fem strake seire i Eliteserien. Her takker Leke James for Henry Wingos målgivende pasning i feiringen av Moldes andre for kvelden.
Les også

Zachariassen ble helten da Rosenborg slapp med skrekken

To Molde-mål på to minutter

Hjemmelaget gikk ut i hundre i andre omgang på «Gamle Gress», men mistet fort motet da Hussain doblet ledelsen etter timen spilt. 27-åringen mottok ballen på sju-åtte meter, snudde på femøringen og banket inn sitt femte for sesongen.

Vondt ble til verre for Godset da Leke James fikk foten på Henry Wingos innlegg og satte inn 3-0 like etter.

Salvesen var milimetre fra å redusere for hjemmelaget tjue minutter før slutt, men stolpen sto i veien for den langhårede sørlendingen.

Erling Knudtzon fastsatte sluttresultatet til 4-0 etter 80 minutter.

Strømsgodset tar den korte turen inn til hovedstaden for å møte Vålerenga neste runde, mens Molde reiser til Bodø/Glimt i det som blir en ekstremt viktig toppkamp i nord.

RESULTATER ELITESERIEN:

Aalesund – Stabæk 1-3, Kristiansund – Vålerenga 0-0, Rosenborg – Sandefjord 2-1, Sarpsborg – Odd 2-0, Strømsgodset – Molde 0-4.

Senere kampstart: Brann – Start (20.30).

Spilt lørdag: Mjøndalen – Bodø/Glimt 2-3 , Haugesund – Viking 0-2 .

Les også

  1. AaFK-nedturen fortsetter - tapte nok en viktig hjemmekamp

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. Strømsgodset IF