Fotball

LASK beskyldes for juks gjennom brudd på smittevernreglene

Den østerrikske serielederen LASK beskyldes for juks forut for oppstarten av seriespill igjen ved å ha ordinære treninger i strid med smittevernprotokollen.

Den østerrikske serielederen LASK, her fotografert før europaligakamp mot Rosenborg i fjor høst, anklages for juks og brudd på smittevernreglene før seriespillet skal gjenopptas i juni.
  • NTB-AP

Klubbene i østerriksk elitefotball skulle etter opptrappingsplanen ha trening i små grupper med sosial distanse inntil det fredag er klart for full trening igjen, men ligaen opplyser at den har fått tilsendt flere videoopptak som viser LASK i full trening.

– Bildene dokumenterer at LASK i strid med myndighetenes direktiver avvikler trening med full kontakt. Dette bekrefter rykter som har sirkulert i dagevis, og på denne måten har de skaffet seg et klart konkurransemessig fortrinn, heter det i en felles uttalelse fra de 11 andre eliteserieklubbene.

Linz-klubben topper tabellen seks poeng foran Salzburg før serien etter planen skal starte igjen i begynnelsen av juni.

Spekulerer om straff

– Vi er sjokkerte over LASKs oppførsel, sier Salzburg-direktør Stephan Reiter.

Østerrikske medier spekulerer i mulige straffereaksjoner fra bøter via poengtrekk til tvangsnedflytting.

LASK avviser i en uttalelse å ha prøvd å lure seg til en urettferdig fordel, men benekter ikke anklagen om å ha brutt smittevernreglene. Klubben hevder å teste spillerne så hyppig og ha så gode hygienetiltak at det i praksis ikke foreligger smittefare ved kontakttrening.

Les også

Kritikken hagler og det koker i Tennisforbundet

Nattlig innbrudd

– Slik kameraer ulovlig plassert i forbindelse med et nattlig innbrudd har dokumentert, er avstandsreglene øyensynlig ikke konsekvent overholdt under treningen. Vi tar det til etterretning og vil samarbeide fullt ut med ligaens etterforskning, står det i uttalelsen.

Den østerrikske fotballsesongen gjenopptas 29. mai med cupfinalen mellom Salzburg og Austria Klagenfurt. Noen dager senere fortsetter seriespillet. LASK møter Hartberg hjemme 3. juni.

Les mer om

  1. LASK Linz