Fotball

Bayern gjorde jobben i gullkampen

Robert Lewandowski scoret på straffe og bidro til at Bayern München trygget serieledelsen med seieren borte mot Union Berlin.

Robert Lewandowski feirer 1-0-scoringen mot Union Berlin. Hannibal Hanschke, Reuters / NTB scanpix

 • NTB

Union Berlin – Bayern München 0–2

Siden utfordrer Borussia Dortmund vant 4-0 hjemme lørdag, måtte Bayern München vinne for å beholde på firepoengsledelsen helt i toppen av tabellen.

Det var det aldri noen tvil om at de ville klare.

Bayern München var det klart beste laget gjennom hele kampen, og de både burde og kunne ha vunnet mer i sin første kamp siden 8. mars.

Selvsagt var det målgeita Robert Lewandowski som scoret først. Fem minutter før pause satt den for serielederen. Lewandowski fikk sjansen fra 11-meteren og satte straffesparket sikkert i mål. Det var hans seriescoring nummer 26 for sesongen.

Polakken er sammen med Erling Braut Haaland de to heteste spissene i Bundesliga. Lewandowski har scoret 40 mål i alle serier og cuper denne sesongen. Det er femte sesong på rad at han greier den milepælen.

– Vi var der fra start av, selv om vi ikke spilte opp mot vårt beste. Vi er glad for at vi dominerte kampen og at vi skaffet oss tre poeng, sa Bayern Münchens keeper og kaptein Manuel Neuer.

 • LES OGSÅ: Haaland storspilte da Dortmund ydmyket rivalen i Tysklands heteste derby

Hårfint

2-0-scoringen kom med Benjamin Pavard med ni minutter igjen av kampen.

Drøye 17. minutter var spilt da det så ut som om Bayern München tok ledelsen. I TV-studioet snakket de om at målet virket ok, men VAR ville det annerledes, og dermed ble målet til formspilleren Thomas Müller annullert. En stort mer hårfin offside skal du lete lenge etter.

Bayern München styrte showet de første 45 minuttene og ledet fortjent 1-0 etter 1. omgang.

Union Berlin lå på 11.-plass før søndagens kamp mot serieleder Bayern München.

Benjamin Pavard feirer med lagkamerater etter å ha gitt Bayern München 2–0 i Berlin søndag. Hannibal Hanschke, Reuters / NTB scanpix

Benk

Julian Ryerson satt på benken fra start for hjemmelaget. Seks minutter før full tid ble nordmannen fra Lyngdal byttet inn.

Union Berlin måtte klare seg uten hovedtreneren Urs Fischer på plass. Han var i karantene etter at han måtte delta i begravelsen til sin svigerfar i Sveits sist uke.

Lørdag var det seks millioner seere som fikk med seg Skys sendinger fra tysk fotball. Det var nok noen som fikk med seg denne også, selv om det unektelig er noe spesielt å se kamper på dette nivået uten tilskuere på plass.

(©NTB)

Les mer om

 1. Bayern München
 2. Tysk fotball
 3. Bundesliga

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Superspissen scoret igjen: Haalands gulldrøm definitivt over

 2. FOTBALL

  Klar for superduell mot Haaland: Målkongen var for spinkel – da tok kona Anna grep

 3. FOTBALL

  Skjelbred foran sitt siste Berlin-derby: – En stor sjanse til å slå tilbake

 4. FOTBALL

  Röslers menn klarte ikke å hjelpe Haalands Dortmund

 5. FOTBALL

  Spissgigantene møtes i kveld: Derfor kan Haaland bli verdens beste

 6. FOTBALL

  Chelsea langt unna fotballmirakel: Lewandowski skjøt Bayern videre