Fotball

- United og Chelsea i dragkamp om Barca-stjerne

Cesc Fàbregas ønsker seg til Premier League, ifølge spansk storavis.

Cesc Fabregas og Barcelona mislyktes i gullkappløpet mot Atletico Madrid. Her i bortekampen mot Elche, der Barcelona kun klarte 0-0.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Barcelonas Cesc Fàbregas herjet med spanske forsvar på høsten, men 27-åringen leverte svært skuffende på våren.

Det gjør at Fàbregas fort kan bli et offer i de omfattende endringene klubbpresident Josep Bartomeu har varslet vil skje i den katalanske storklubben denne sommeren.

Ifølge den spanske avisen Marca, er det Premier League-rivalene Manchester United og Chelsea som er i førersetet i kappløpet om å sikre seg den spanske landslagsspilleren.

United og deres nye hovedtrener Louis van Gaal skal være villige til å legge 40 millioner euro (rundt 325 millioner kroner) på bordet for å sikre seg Fàbregas. United skal også ha tilbudt midtbanestjernen en lønn på seks millioner euro netto i året (rundt 50 millioner kroner).

Det er en svært dårlig bevart hemmelighet at Manchester United også var interessert i Fabregas i fjor sommer. Da jakten på midtbanemannen til slutt mislyktes, ble daværende manager David Moyes og klubbformann Ed Woodward kritisert for å ikke ha fokusert på mer realistiske overgangsmål.

Les også

Slik opplevde Moyes United-sparkingen

Denne sesongen er det varslet store endringer i Manchester United, som er linket til en haug av profiler.

Mourinho på vakt

Fàbregas skal ha informert sin agent Darren Dein om at England er hans preferanse, dersom Barcelona vil kvitte seg med ham.

Chelsea skal også være interesserte i Fàbregas, men José Mourinho skal ifølge Marca ikke være villig til å tilby like mye lønn som United.

Fàbregas' agent skal også ha vært i samtaler med Manchester City, selv om deres manager Manuel Pellegrini i utgangspunktet ikke har en ny midtbanespiller på toppen av sin prioiteringsliste.

Cesc Fàbregas var en publikumsfavoritt under sin tid i Arsenal, men valgte å forlate London-klubben for barndomsklubben Barcelona i 2011. Perioden i Barcelona har imidlertid ikke vært en dans på roser for Fàbregas, som tidvis har vært offer for massiv kritikk fra seksjoner av klubbens supportere.

Les også

  1. Alsaker: - Et vanvittig komplisert puslespill

  2. Atletico tok seriegull i Barcelonas storstue

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Manchester United