Førde vant mot Egersund

Men holdt på å rote bort seieren mot slutten av kampen.

SCORET IGJEN: Mathias Perttamo, her i kamp mot Viking i cupen tidligere i sesongen, scoret sitt sjette seriemål for sesongen. Men kunne ikke hindre at det ble tap for EIK.
  • Kjell Åvendal

Førde ledet komfortabelt 3-0 da det gjenstod ti minutter av kampen mot Egersund, men en sluttspurt fra rogalandslaget hadde nær ført til poengdeling på Førde Stadion.

Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter to minutters spill da midtstopper Vegard Gjermundstad raget høyest på et langt innkast, og fikk headet ballen forbi Egersunds keeper Jonas Høidahl via bakre stolpe.

Egersund kom bedre med utover i omgangen og hadde en del bra sjanser til å utligne midtveis i omgangen. Blant annet en dobbeltsjanse som ble reddet på streken begge ganger. Men noen minutter før pause var det Førde som nesten hadde doblet ledelsen da et frispark fra Johan Wennberg traff treverket.

Etter pause fortsatte Førde med å skape mest sjanser, men riktig dramatisk ble det ikke før midtveis i omgangen. Førde fikk straffe etter at Dennis Nielsen hadde lagt Thor Jørgen Spurkeland i bakken innenfor sekstenmeteren, men Jonas Høidahl slengte seg riktig vei og fikk reddet Johan Wennbergs forsøk fra ellevemeteren.

Bare tre minutter senere blåste dommer Anders Bjerk Hansen for nok et straffe til hjemmelaget etter en hands i feltet. Og denne gang scoret Matias Fjelldal Olsen sikkert med et godt plassert skudd helt i hjørnet. Førde økte til 3-0 da debutant Eirik Lund Holm scoret alene med keeper, bare tre dager etter at han meldte overgang fra Bossekop.

Ti minutter før slutt reduserte Egersund ved Mathias Perttamo etter at Wennberg misset på en tversoverpasning, og da innbytter Stian Ingebrethsen headet inn nok en redusering fem minutter senere ble det noen spennende sluttminutter på Førde Stadion. Men dessverre for Egersund våknet laget for sent til å kunne reise hjem med poeng i bagasjen.

— I dag var vi rett og slett ikke særlig gode, sier EIK-trener Bengt Sæternes på telefon fra Førde.

— Vi slipper inn et billig første mål nesten før kampen er kommet i gang, og gjør egentlig et slett stykke arbeid gjennom det meste av kampen. Det er jeg sikker på at spillerne er enige om når vi setter oss ned og analyserer kampen i begynnelsen av neste uke. Nå fikk vi jo inn to reduseringer mot slutten, og kunne faktisk med litt hell tatt ett poeng. Og bonusen i dag får være at de to ungguttene på laget, Jan Terje Søyland og Stian Ingebrethsen, bidro med en målgivende og en scoring. Så de to kan gå fra kampen med hevet hode, sier Sæternes, som må se at skadeproblemer begynner å tære på en nokså tynn spillerstall.

For etter en god sesongåpning har tigrene fra Egersund bare tatt ett poeng på de tre siste kampene, og rogalandslaget begynner å miste kontakten med tetlagene i avdelingen. Med tre poeng i dag gikk Førde opp på samme poengsum som Egersund, men det skiller nå sju poeng fram til Florø, som topper tabellen.

Kampfakta:

Førde - Egersund

Førde Stadion, 291 tilskuere

Mål: 1-0 Vegard Gjermundstad (2), 2-0 Matias Fjelldal Olsen (straffe, 68), 3-0 Eirik Lund Holm (82), 3-1 Mathias Perttamo (82), 3-2 Stian Ingebrethsen (89)

Gule kort: Matias Fjelldal Olsen, Thor Jørgen Spurkeland, Vegard Gjermundstad, alle Førde, Dennis Nielsen og Kim-Robert Nyborg, begge EIK