Fotball

King om vrakingen: – Jeg reagerte med sinne og aggresjon

Joshua King (23) har spilt sesongens kanskje to beste kamper etter at han ble vraket til playoff-kampene. – Jeg bestemte meg for å vise at Høgmo tok feil.

BLE VRAKET: Joshua King var ikke med i Norge-troppen til kampene mot Ungarn.
 • Fredrik Saltbones

Det forteller Bournemouth-spissen i et intervju med VG.

Halvannen time før Per-Mathias Høgmo presenterte troppen til playoff-kampene mot Ungarn, fikk King en telefon fra landslagssjefen. Høgmo fortalte 23-åringen at han var vraket. En tung beskjed å svelge.

– Jeg følte meg sikker på at Høgmo ville ta meg ut etter Bournemouths kamp mot Southampton. Men ingen ting skjedde. Jeg reagerte med sinne og aggresjon, og jeg bestemte meg for å vise at han tok feil. Fra TV så jeg Norge tape på Ullevaal, sier King til VG — og sier samtidig at han ønsker å påpeke at han er takknemlig for tilliten Høgmo har vist ham tidligere.

 • Høgmo: - Ikke noe enkelt valg å vrake King

King om Premier League-scoringen: - En lettelse

– Jeg vil først og fremst si at jeg har stor respekt for Høgmo. Det var han som ga meg sjansen på landslaget – mot England på Wembley – mens jeg satt på benken i Blackburn. Han viste at han trodde på meg, og jeg bygde selvtillit på den tilliten han ga meg. Bournemouth så meg, og kanskje hadde jeg ikke spilt for klubben hvis ikke Høgmo hadde gitt meg muligheten mot England. Det er jeg han evig takknemlig for, sier Joshua King.

I etterkant av vrakingen har 23-åringen levert varene i Premier League. Mot Newcastle, fire dager etter uttaket, var han meget god og skapte haugevis med sjanser, og i den påfølgende kampen, mot Swansea 21. november, scoret han sitt aller første Premier League-mål.

– Det var en liten lettelse da ballen gikk inn. Ingen vet hvor hardt jeg har jobbet for dette, sier King.

Les også

 1. Høgmo vraket King - Pedersen i troppen

 2. Joshua King scoret sitt første Premier League-mål

 3. «Nye» Pedersen: - Må være litt villmann, men ikke så mye villmann som før

 4. King målløs av banen da Bournemouth tapte

 5. Høgmo om Pedersen: - Han har en attitude og holdning som jeg liker

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Marcus Pedersen
 3. AFC Bournemouth
 4. Per-Mathias Høgmo
 5. Joshua King