Fotball

TV 2 vil ha mesterliga

<p>Samme dag som TV 2 sikret OL-rettighetene for 2014 og 2016, la kanalen også inn bud på mesterligaen i fotball.</p>

Fotball28.05.2011Foto: Witters/DigitalsportNORWAY ONLYLionel Messi (Barcelona) mit PokalFussball Champions League, Finale 2011, FC Barcelona - Manchester United 3:1
  • 100% Sport
UllevaalAlf Hildrum, tv 2, sjefsredaktørPreNorges fotballforbund og Norsk toppfotball presenterer den nye TV-avtalenFoto: Anne-Stine Johnsbråten

TV 2 slo NRK i kampen om TV-rettighetene til OL i Sotsji i 2014 og Rio de Janeiro i 2016. Men TV 2 nøyer seg ikke med OL-satsingen. Kanalen ønsker også mesterligaen i fotball fra 2012 til 2015, men er forberedt på hard konkurranse fra nåværende rettighetshaver Viasat og Canal plus, skriver VG.

  • Quiz: Fotballekspert? Ta dagens 12'er

– For seerne tror jeg det ville vært veldig bra å få norsk fotball, Premier League og Champions League i samme pakke. Disse rettighetene sitter nok lenger inne, men de er vår våte drøm, sier Taalesen til VG.

TV 2-sjef Alf Hildrum er mer forsiktig i sin vurdering av kjøp av rettigheter til nye, store sportsbegivenheter.

– Vi må selvsagt henge med når det er rettigheter i markedet. Men jeg tror ikke det blir noe stort rush på ny sport. Det er jo bare halvannet år til rettighetene våre på norsk fotball går ut, og vi vet jo ikke hva som skjer der, sier Hildrum.

(©NTB)

Les mer om

  1. Champions League