Fotball

Solskjærs forgjenger sendte rasistiske, sexistiske og homofobiske SMSer

Cardiff har rapportert sin tidligere manager og sportsdirektør inn for det engelske fotballforbundet.

Malky Mackay tok Cardiff til Premier League, men ble i desember 2013 sparket av eier Vincent Tan. Adam Davy/Ap

 • Daniel Røed-Johansen

Malky Mackay og Iain Moody jobbet sammen som manager og sportsdirektør i Cardiff frem til slutten av 2013. Nå var det ventet at Mackay ville få managerjobben i Crystal Palace, der Moody nå er sportsdirektør.

Samtalene skal imidlertid ha brutt sammen onsdag. Daily Mail hevder at Crystal Palace skal ha blitt informert om en rekke sexistiske, rasistiske og homofobiske SMSer fra tiden deres i Cardiff.

70.000 meldinger

Et advokatfirma la beslag på rundt 70.000 meldinger og 100.000 e-poster da de ransaket Moodys hjem tidligere i år. Inngripenen var et resultat av en Cardiff-initiert etterforskning om spilleroverganger fra Moodys periode i klubben.

Iain Moody, sportsdirektør i Crystal Palace. DIGITALSPORT

Moody fikk høsten 2013 sparken av Cardiff-eier Vincent Tan etter at eieren var svært lite fornøyd med summene som var blitt brukt på spillerkjøp. Denne misnøyen dannet mye av bakteppet også for avskjedigelsen av Mackay.Det var i kjølvannet av dette at Ole Gunnar Solskjær ble ansatt som Cardiff-manager.

«En homofil slange»

I meldingene mellom Mackay og Moody refereres blant annet den israelske klubben Maccabi Haifa til som «jødene», én person kalles «en homofil slange» og om en spiller sies det at «det ser ikke ut som en god CV. Og han er nigeriansk.» Dette er noen eksempler på en rekke meldinger Daily Mail har fått tilgang til.

Cardiff har rapportert inn dette til det engelske fotballforbundet (FA), og Crystal Palace skal denne uken ha blitt informert. Moody og Mackay skal tidligere ha fått beskjed om at Cardiff hadde tilgang til meldingene, og klubben skal ha anbefalt dem selv å gå til FA med materialet.

Moody sier til Daily Mail at han av juridiske grunner ikke kan kommentere saken.

Skittent overgangsspill?

Les også

Solskjærs forgjenger legger seg langflat

Cardiff-fansen samlet seg rundt Mackay da manageren fikk sparken i klubben i desember 2013. Selv gikk han til sak mot klubben over sparkingen. I mai droppet han imidlertid søksmålet, og gikk ut med en offentlig beklagelse overfor Vincent Tan. Samme dag beklaget også Moody.

Advokatfirmaet som var hyret av Cardiff skal ifølge Daily Mail ha funnet en rekke dokumenter fra Cardiff-overganger gjort av Mackay og Moody som ikke skal ha vært inkludert i offisielle dokumenter. Etterforskerne skal også ha funnet bekreftelser på betaling til agenter for overganger der det ikke fantes bevis for deres engasjement.

Sist sesong beskyldte Cardiff Crystal Palace for å ha fått tilgang til deres lagoppstilling før lagenes møte. Crystal Palace ble denne uken bøtelagt, og Cardiff skal ifølge Daily Mail ha bestemt seg for å gå til sak mot klubben.

 1. Les også

  Solskjærs forgjenger kan bli Hangelands nye sjef

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Cardiff City
 3. Premier League

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Hangelands nye klubb bøtelegges for Cardiff-spionasje

 2. FOTBALL

  Solskjærs forgjenger kan bli Hangelands nye sjef

 3. FOTBALL

  Vincent Tan: - Cardiff er min doktorgrad i fotballeierskap

 4. FOTBALL

  Cardiff-mareritt sendte Solskjær til inntektstoppen

 5. FOTBALL

  Cardiff-eieren: – Vennene mine sier at jeg er gal

 6. FOTBALL

  Tung uke for Hangeland og Crystal Palace