Fotball

Erdin Demir til belgisk klubb

Brann-backen forsvinner.

Erdin Demir (til høyre) er klar for belgisk klubb.
 • Mads Bøyum

Erdin Demir går fra Brann til den belgiske klubben Waasland Beveren. Etter det BT får opplyst venter Brann ennå på de siste bekreftelsene, og har ikke gått ut med overgangen.

Ifølge Beveren har Demir signert en treårskontrakt.

Brann får betalt

Beveren skriver at Demir vil få draktnummer to og slutter seg til spillergruppen torsdag. At overgangen gjennomføres umiddelbart, ikke når Demirs Brann-kontrakt løper ut om noen måneder, betyr at Brann får penger for spilleren. Han frigjør også lønnsmidler som bidrar til at Brann kan erstatte ham.

Demir er avbildet med Beveren-drakt på klubbens offisielle twitterkonto. Også fotballagenten Nima Modyr har avbildet Demir med Beveren-drakt.

— Det er et steg som Erdin har ønsket. Han kommer til en ny liga der han får vist seg for mange toppklubber i Europa. Vi er veldig glade for at han kan være der, sier Demirs agent Nima Modyr til BT.

Han fortsetter:

— Det er vanskelig å si om timingen er riktig. Denne muligheten var for god til å si nei til. Han ville likt å hjelpe Brann til opprykk, men måtte ta et tøft valg. Det har vært andre klubber som har vært interessert i ham.

Erdin Demir har ikke svart på BTs henvendelser tirsdag.

— Jeg har ikke lyst å si noe før alt er hundre prosent klart, sier Brann-sportssjef Rune Soltvedt.

- Er ikke ting hundre prosent klart?

— Nå snakker jeg helt generelt, men vi går ut med noe hvis vi har solgt eller kjøpt en spiller. Hadde det vært tilfelle her, ville Brann gått ut med det, sier Soltvedt.

Erdin Demir avsluttet Brann-karrieren ved å spille en av sine beste kamper, mot Kristiansund. Etter den kampen skrev BT at Brann ikke kunne love spilleren et nytt kontraktstilbud, og nå forlater han altså i stedet klubben.

- Det vil være uansvarlig å signere i dag, når vi er så på beinet økonomisk og ikke vet hvordan vi ligger an neste sesong , sa sportssjef Soltvedt den gang.

Demir selv uttalte følgende:

— Jeg trives i Brann. Det spørs mer om hva Brann vil, sa Demir

Demir kom til Brann fra Trelleborg før 2012-sesongen.

Han har spilt 84 kamper for Sportsklubben. Det eneste målet hans på dem kom i cupen mot Bryne tidligere i år.

Beveren-talsmann Ward Callens sier til BT at klubben har fulgt Demir over tid.

— Vi har speidet nøye på ham og sett ham i lang tid. Speiderne våre har vært veldig entusiastiske over det de har sett av ham. Han var vårt førstevalg i posisjonen og vi er veldig glade for å få i stand en avtale, sier talsmannen.

 1. Les også

  Orlov kan forsvinne fra Brann: - Kan være best med en ny utfordring

 2. Les også

  Derfor vil ikke Brann love Demir kontrakt

 3. Les også

  Fem Brann-spillere på vårens lokale lag

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Hun ble trukket penger via suspendert Facebook-konto: – Ingen hjelp fra Meta

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5