Fotball

Rekdal slakter straffene som sendte Atlético videre: - Elendig

Straffeeksperten med knallhard kritikk etter Champions League-kampen.

  • NTB
  • Nicholas Bergh
    Journalist

ATLÉTICO MADRID-BAYER LEVERKUSEN 1-0 (1-1 sammenlagt, 3-2 på straffekonk)

Atlético Madrid tok seg videre til Champions League-kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse mot Bayer Leverkusen tirsdag kveld.

Straffekonken endte 3-2 til det spanske hovedstadslaget, etter at publikumsfavoritt Fernando Torres scoret det siste straffemålet.

Fernando Torres klager på av avgjørelse fra dommer Nicola Rizzoli.

Det var Stefan Kiessling som ble den store synderen for tyskerne. Han feide ballen over tverrliggeren i det siste forsøket, og ble senere trøstet av både Torres og Atlético-keeper Jan Oblak.Spesielt Kiessling og Hakan Calhanoglo leverte svært skuffende straffer for Leverkusen. Etter kampen er Viasat-ekspert og Vålerenga-trener Kjetil Rekdal, som scoret den berømte straffet for Norge mot Brasil i 1998-VM, svært lite imponert over nivået.

— 30 prosent er elendig, sier Rekdal i studiosendingen på Viasat 4. — Det var noen gode straffer, men det var lavt nivå.

Suárez med viktig mål

Atletico vant returkampen 1-0 etter scoring av Mario Suárez, og det gjorde at stillingen var 1-1 sammenlagt etter to kamper.

Spanjolene hadde tapt alle sine tre foregående straffesparkkonkurranser opp gjennom årene.

Denne gangen ble det 3-2 etter at lagene bommet på hele fem straffespark.

— Vi hadde veldig lyst til å gå videre, men fotballen er full av skuffelser. Vi hadde rett og slett for stor respekt, sa Simon Rolfes, en av to Leverkusen-spillere som scoret på sine straffespark.

– Det er svært bittert å rykke ut på straffespark, sa sportssjef Rudi Völler.

Nytt nederlag

Leverkusen hadde tapt fem av sine seks tidligere bortekamper i cupspillet i mesterligaen, og det endte med skuffelse igjen.

Atletico Madrid-trener Diego Simeone vartet opp med en stor overraskelse da han plasserte lagkaptein Gabi på benken fra start i tirsdagens kamp. 33 år gamle Cani, som ble hentet til klubben fra Villarreal i januar, fikk sjansen i startoppstillingen for aller første gang.

Det skulle betale seg. Etter en snau halvtimes spill var nemlig nevnte Cani nest sist på ballen da midtbanespiller Mario Suárez sendte hjemmelaget i føringen på litt heldig vis. Den tidligere Mallorca-spillerens avslutning skiftet retning i en Leverkusen-spiller og satte keeper Jan Oblak ut av spill.

Oblak hadde for øvrig kommet på banen bare noen minutter tidligere etter at gjestenes førstekeeper Miguel Angel Moya måtte gå av med skade.

Gjerrig

Med 1-0-ledelse ved pause så det unektelig lyst ut for hjemmelaget. Før tirsdagens kamp hadde ikke Atlético Madrid sluppet inn et mål i annen omgang i mesterligaen på hjemmebane siden september 2013. Da var Zenit på besøk.

Andre omgang på Vicente Calderon var sjansefattig, men med hjemmelaget som det førende laget. Koké var nær ved å sende Madrid-fansen til himmels da han svingte ballen rett til side for mål på et frispark drøyt midtveis i omgangen. Nærmere kom aldri hjemmelaget en avgjørende scoring.

Simeone innledet kampen med Mario Mandzukic og Antoine Griezmann i angrepet, men i jakten på mål fikk også Fernando Torres sjansen i slutten av ordinær tid. Heller ikke han fant veien til nettmaskene, før Griezmann, Suárez og Torres scoret på sine straffespark. (©NTB)

Les også

Arsenal-kapteinen: Vi fortjente ikke å gå videre

Les mer om

  1. Champions League
  2. Atlético Madrid
  3. Bayer Leverkusen