Molde ute av Champions League etter nestenmirakel

Etter en totaltkollaps i første omgang, snudde Molde 0-3 til 3-3.

SÅ RØDT: Her får Vegard Forren rødt kort.

Molde — Dinamo Zagreb 3-3 (4-4 sammenlagt)

To brente straffespark ble kostbare for Molde. For etter 3-3 i et eventyr av en kamp er Molde slått ut av den gjeveste europacupen. Nå venter playoff i Europaligaen.

Her fortviler Ola Kamara etter sin straffebom tidlig i kampen.

Molde brente to straffespark — og innimellom de to straffesparkene scoret Dinamo Zagreb tre ganger i løpet av seks minutter. Dermed så eventyret ut til å være over nesten før det hadde startet.Molde kom voldsomt tilbake etter pause. De utlignet til 3-3, men laget fikk aldri det viktige fjerdemålet som hadde sendt dem videre. Dinamo Zabgreb vant etter til sammen 4-4 og flere bortemål enn Molde.

Katastrofeomgang

Allerede etter seks minutter burde det ha stått 1-0 til Molde. Ola Kamara gikk ned i feltet. Det så litt billig ut, men dommer Michael Oliver valgte å blåse straffespark. Kamara tok straffesparket sjøl og sendte ballen to meter over mål!

Molde fortsatte å presse for den første scoringen, men snart skulle marerittet starte på Aker stadion.

Linnes-flause

Det begynte med at Martin Linnes, som er linket til tyske Nürnberg, skulle spille tilbake til keeper. Touchen ble håpløst dårlig. Martin Piaca takket og bukket og plasserte ballen lett forbi Ethan Horvath. En fryktelig feil av Martin Linnes som på forhånd var den spilleren Dinamo-treneren var mest imponert over.

0-2 kom fire minutter seinere. Horvath reddet først mesterlig et skudd, men ballen ble aldri ryddet unna av forsvaret. Til slutt kunne Arijan Ademi sette ballen i mål fra et par meters hold.

Fra galt til verre

Så gikk det fra galt til verre. Moldeforsvaret var fortsatt rystet da Horvath igjen ble satt på prøve. Han reddet det første skuddet, men returen gikk rett til Marko Rog som headet i mål.

Molde sleit med å komme seg etter den brutale kalddusjen, men etter en halvtime kom Moldes første store sjanse. Moi Elyounoussi kom seg helt gjennom og prøvde en frekk lobb over keeper. Men Eduardo klarte såvidt å få hendene på ballen.

Kanon fra Hussain

Tre minutter før pause smalt det endelig. Etzaz Hussain gjorde alt sjøl. Driblet et par man før han dro til med venstrefoten fra 20 meter. Et kanonskudd i mål!

På overtid fikk Molde nytt straffespark. Toivio sendte en kanon fra 30 meter som keeper måtte gi retur på. Eirik Hestad var raskt framme og tok ballen før han ble rent i senk av keeperen.

Singh tok straffesparket - men heller ikke denne gang skulle det lykkes. Singh sendte straffesparket i keeperhøyde til venstre. Den portugisiske landslagskeeperen valgte rett side og reddet.

Straffespark nr. 3

Molde gikk ut i 100 etter pause. Martin Linnes kom seg helt gjennom og ble klart felt av keeper. Molde fikk sitt tredje straffespark, og denne gang ble det mål! Bursdagsbarnet Moi Elyounoussi (21) ventet ut keeper som gikk til venstre - ballen gikk i mål på motsatt side. Molde trengte fortsatt to mål for å gå videre.

Farlige kontringer

Molde kjørte voldsomt offensivt, og det ga store rom for kontringer. Etter 53 minutter reddet både Ethan Horvath og Vegard Forren mesterlig for å holde liv i kampen. Horvath reddet igjen mesterlig da Dinamo kontret ti minutter seinere. Den unge amerikaneren ga flere bevis på at han er en klassekeeper.

De 7017 tilskuerne som peip da lagene gikk i garderoben, våknet for fullt da Molde kjørte det ene angrepet etter det andre utover 2. omgang.

Ola Kamara hadde en god mulighet til å utligne etter 69 minutter, men headingen gikk såvidt på feil side av stolpen.

Rødt til Forren

Om det var vanskelig fra før, ble det ikke lettere for Molde da Vegard Forren ble sendt i garderoben etter to gule kort. Det første fikk han for kjeftbruk før pause, og etter 72 minutter var han for seint inn i en takling og fikk et litt strengt gulkort nr. 2. Men Molde lot seg ikke knekke! Etter 75 minutter dro Eirik Hestad seg fri og la inn foran mål. Der var Ola Kamara best - og satte inn utligningen! 3-3 og ny spenning!

Mirakelet kom ikke

Men sjøl om Molde presset på med sine 10 mot 11, klarte de aldri å få inn den avgjørende scoringen. Laget kjempet imidlertid enormt og gjorde en strålende 2. omgang. Men mirakelet som publikum håpet på, kom aldri.

Molde er imidlertid ikke ute av europacupene. Nå venter playoff i europaligaen.