Fotball

Ønsket av flere storklubber – i helgen trente Bob Bradley Tromsdalen

Han har vært ønsket av Molde og som dansk landslagssjef de siste ukene, men i helgen var Bob Bradley på TUIL-trening i Tromsdalen.

PÅ BESØK I NORD: Stabæk-trener Bob Bradley.
  • Jørund Wessel Carlsen

I forbindelse med Gaute Helstrups trenerkurs UEFA PRO-lisens har TUIL hatt storfint besøk i helgen. Stabæk-trener Bob Bradley er blant dem som har vært på besøk. UEFA PRO er Norges fotballforbunds høyeste offisielle trenerkurs.

— Det har vært artig for oss. Bradley var på treningsfeltet fredag og lørdag og lot seg imponere, sier Tromsdalens trener Gaute Helstrup til iTromsø.

Bradley var i Tromsø sammen med Lyn-legende Tommy Berntsen og Bjørn Hansen, som var med på RBK-suksessen og tok syv seriegull i Trondheim.

— De tre var imponert over kvaliteten på spillerne, og trakk fram god tilstedeværelse. De sa at det kan sammenlignes med klubber på høyere nivå og at det var en fin stemning i gruppa. Det er noe vi ønsker å ha som styrke, sier Helstrup til iTromsø.

Les også

Pedersen matchvinner for Tromsdalen i høydramatisk toppkamp

Tippet nord og ned

Ifølge TUILs hovedtrener satte ”Dalingan” stor pris på Stabæk-trenerens tilstedeværelse. I sin første sesong som trener i Bærum ble laget dømt nord og ned, men ringreven ledet Stabæk-skuta til en solid niendeplass.

Historien har gjentatt seg i år. Bradleys menn ble tippet sist av ekspertene, men ligger på 2. plass med åtte runder igjen av eliteserien.

— Han er en fantastisk dyktig trener, så det var litt artig, sier Steffen Skogvang Pedersen.

FORNØYD: Etter 1-0-seier over Grorud hadde Gaute Helstrup god grunn til å glise.

— Jeg har blitt bra kjent med ham, og han er absolutt et forbilde med tanke på måten han har jobbet på. Det er en god del ting vi har plukket opp fra ham i Stabæk som vi vil implementere her i Tromsdalen, sier Gaute Helstrup.

- Gjør oss bedre

Bjørn Hansen så TUIL slå Grorud 1-0 i dag.

— Med sin erfaring har han vært kjempenyttig. Han var med på oppturen i Rosenborg, og dette er erfarne gutter vi kan dra nytte av.

- Hadde trenerkurset noe å si for seieren over Grorud?

— Jeg tror det er guttene på banen som skal ha æren av det. På lengre sikt tror jeg impulsene gjør oss bedre, svarer Helstrup.

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Bob Bradley
  3. Tromsdalen Fotball