Fotball

- Hadde nesten glemt hvordan det var å vinne

Arna-Bjørnar tok sin første seier siden 1. august.

VANT ENDELIG IGJEN: Arna-Bjørnar og Caroline Walde (arkivfoto). Foto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

  • Øystein Vik

ARNA-BJØRNAR — TRONDHEIMS-ØRN 2-1

— Det var utrolig deilig å endelig vinne igjen. Jeg hadde nesten glemt hvordan det var, sier Arna-Bjørnars kaptein Caroline Walde.

Hjemme på Arna Stadion ble Trondheims-Ørn sendt hjem med null poeng, etter at Arna-Bjørnar vant 2–1 søndag.

Matchvinner Risa

Laureen Ashley Bohaboy og Vilde Bøe Risa puttet for Arna-Bjørnar i første omgang, men Trondheims Ørn-spilleren Lisa-Marie Karlseng Utland gjorde det spennende da hun reduserte til 2–1 10 minutter før slutt.

Likevel, det holdt inn for Arna-Bjørnar som dermed tok sin første seier siden de slo Sandviken 5–0 1. august. Arna-Bjørnar ligger nå på 9. plass, tre poeng foran Sandviken på kvalifiseringsplass.

— Det betyr veldig mye for oss at vi vant denne kampen. Det gjorde noe for selvtilliten i laget, sier Walde.

Har vurdert oppfatningen av seg selv

Arna-Bjørnar har i en årrekke vært vant til å ligge i toppen av norsk fotball. Men i år har det vært en kamp for å unngå nedrykk.

— Det har etter hvert gått ut over selvtilliten når vi har tapt så mye. Jeg tror egentlig alle spillerne mener vi er for gode til å ligge så langt nede på tabellen, men når du gang etter gang går hjem med tap, så blir du tvunget til å tenke over om du har feil oppfatning av deg selv, sier Walde.

Trener Bjarne Hagen har fått det tøft i sin første sesong etter han tok over for Morten Kalvenes. Nå har Arna-Bjørnar lagt om til en mer kynisk spillestil, noe som altså ga resultater mot Trondheims Ørn.

— Vi er blitt mye mer direkte og kyniske. Jeg vil gi honnør til å trenerteamet for å ha tatt grep som har virket, sier Walde.

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Arna-Bjørnar Fotball
  3. Trondheims-Ørn