Perez herjet da Arsenal vant gruppen

Spanske Lucas Perez stjal showet da Mohamed Elyounoussi og Basel fikk stryk med 4-1 av Arsenal i mesterligaen tirsdag.

Lucas Perez herjet med Basel.

Borteseieren betyr at Arsenal vant gruppe A foran Paris Saint-Germain, som måtte nøye seg med 2-2 hjemme mot bulgarske Ludogorets i sin siste kamp. Begge de to storklubbene var klare for åttedelsfinalene før de avsluttende kampene tirsdag.

Det var ventet at Arsenal-manager Arsène Wenger ville benytte anledningen til å hvile sine største stjerner i Sveits, men både Mesut Özil og Alexis Sánchez var med i startoppstillingen. Det betalte det seg.

Aller mest glitret likevel Lucas Perez.

Mohamed Elyounoussi og Basel fikk det tøft mot Arsenal. Her i duell med Alex Iwobi og Aaron Ramsey.
Les også

19 av spillerne omkom i tragisk flystyrt. Nå utropes laget til vinnere av finalen de aldri fikk spille.

Perez i form

Etter kun åtte minutters spill ble venstreback Kieran Gibbs vakkert spilt fram bak Basel-forsvaret av Sanchez, og inne foran mål fikk Perez en enkel jobbe med å sette inn innlegget som fulgte.

Hjemmelagets forsvar hang overhodet ikke med på notene.

2-0-scoringen like etterpå var temmelig lik den første. Igjen fikk Gibbs ballen i god posisjon, men denne gangen skjøt venstrebacken selv og tvang fram en retur fra Basel-keeper Tomás Vaclík. Den plukket Perez opp og satte inn sitt andre mål for dagen.

Scoringene var trolig to av de enkleste i spanjolens karriere. Dermed var oppgjøret i Sveits i realiteten avgjort etter et drøyt kvarter. To minutter ut i annen omgang gjorde Perez sitt tredje mål for kvelden, før Alex Iwobi satte 4-0 etter nydelig forarbeid av Alexis Sánchez og Mesut Özil.

Basel yppet seg ved et par anledningen for Arsenal-målet, men hjemmelaget var aldri i nærheten av å snu oppgjøret. Trøstemålet til Seydou Doumbia kom 12 minutter før slutt.

Mohamed Elyounoussi ble byttet ut etter en snau times spill.

Les også

Regelen er blitt skjelt ut og latterliggjort i hele år. Nå tar NFF grep.

PSG-trøbbel

I Paris hadde Paris Saint-Germain langt mer besvær med å innfri sitt favorittstempel mot Ludogorets. Gjestene fra Bulgaria tok overraskende ledelsen etter et kvarter ved nederlandske Virgil Misidjan.

PSG-trener Unai Emery sendte et noe nær toppet mannskap på banen, og var åpenbart ute etter å bli gruppevinner. Det lyktes han ikke med. Edinson Cavani utlignet riktignok til 1-1 på et vakkert brassespark, men brasilianske Wanderson ordnet ny ledelse for Ludogorets. Da hjalp det lite at Angel Di Maria utlignet til 2.2 på tampen av kampen.

Arsenal er dermed gruppevinner i gruppe A. Det kan vise seg å være en fordel – avhengig av sluttstillingen i de øvrige gruppene. I åttedelsfinalene trekkes gruppevinnerne mot gruppetoerne. 

Slik gikk kampene tirsdag:

Basel-Arsenal 1–4

Paris Saint-Germain-Ludogorets 2–2

Benfica-Napoli 1–2

Dynamo Kiev-Besiktas 6–0

Barcelona-Dynamo Kiev 4–0

Manchester City-Celtic 1–1

Bayern München-Atletico Madrid 1–0

PSV-Rostov 0–0