Fotball

Deila: - Forsøkte å overtale Ødegaard

Og dette var landslagssjefens siste ord til Martin Ødegaard før turen til Madrid.

GODSET-SAMARBEID: Ronny Deila forsøkte å få Martin Ødegaard til Celtic. Men konkurransen var hard fra Europas største klubber, og til slutt falt valget på Real Madrid.

Torsdag ble Ødegaard presentert som Real Madrid-spiller etter at 16-åringen og hans rådgivere hadde besøkt og vurdert tilbud fra de fleste storklubbene i Europa.

Ronny Deila innrømmer at også han gjorde et forsøk på å hente stortalentet.

— Jeg forsøkte å overtale han til å velge Celtic, men han måtte gjøre noen vanskelige valg, bekreftet Celtic-sjefen på en pressekonferanse torsdag, ifølge The Scotsman.

- Utrolig holdning

Deila kjenner bedre enn de fleste til Ødegaards ferdigheter.

— Han er et helt spesielt talent, og jeg ønsker ham alt det beste og all den lykke han kan få, sa Celtic-sjefen, som tror det blir viktig for den ferske Real Madrid-proffen å ta ett skritt av gangen.

— Det er viktig at han først og fremst finner seg til rette. Nå kommer han til å få trene med de beste spillerne i verden hver eneste dag, konstaterte Deila.

Han tror Ødegaard har det som skal til for å lykkes i en av verdens største klubber.

— Jeg hadde han som spiller og så han debutere som 15-åring. Han har holdningen som skal til for å takle dette. Forventningene blir høye, men holdningen hans er helt utrolig. Han er voksen og trener mer enn noen annen, sa Celtic-manageren.

Høgmo: - God utviklingsarena i Madrid

Landslagssjef Per-Mathias Høgmofulgte ivrig med på Martin Ødegaards ferd mot Real Madrid-avtale torsdag.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo kommenterte Martin Ødegaards overgang til Real Madrid på Ullevaal Stadion i Oslo torsdag ettermiddag.

– Det viktigste for ham er å holde fokus på utvikling. Han er fortsatt bare 16 år og skal trene med A-laget til Real Madrid. Det betyr mange av de beste spillerne i verden, og det vil gjøre at han har en god utviklingsarena, sier han til NTB.Høgmosier i tillegg at annetlaget til Real spiller på et relativt høyt nivå.

– Han er sikret en kamparena fra dag én, enten med et annetlag eller hvis han skulle kvalifisere seg til A-laget, saHøgmo.

— God dialog

Landslagssjefen sa han hadde pratet med Ødegaard og faren Hans Erik om klubbvalget den siste tiden.

– Jeg har hatt en god dialog. Jeg har kommet med mine betraktninger om det valget han sto overfor. Når du flytter fra Strømsgodset og Norge må du gjøre en fotballfaglig og sosial vurdering.

Dette varHøgmos siste ord til Ødegaard før Spania-turen: – Hvis du tar bort alt annet, så står du igjen med ballen, spillerne, deg selv og spillet. Og det er det ikke så mange andre som behersker bedre enn deg. (©NTB)

Se videoreportasje fra Ødegaard-presentasjonen i Madrid:

 1. Les også

  Slik blir Ødegaards Real Madrid-liv

 2. Les også

  Her gratuleres Ødegaard av Real Madrid-stjernene

 3. Les også

  Det spørs om ikke dette var årets norske sportsøyeblikk

Les mer om

 1. Spansk fotball
 2. Martin Ødegaard
 3. Ronny Deila
 4. Celtic FC