Fotball

Barcelona-avis hevder FIFA fortsetter å etterforske Real Madrid

Den katalanske avisen Sport skriver at FIFA fortsetter å etterforske Real Madrid for juks med mindreårige spillere. La Liga-ekspert Petter Veland tar imidlertid ryktene om overgangsnekt med en klype salt.

En spansk avis hevder Real Madrid risikerer overgangsnekt - som Barcelona. Her fortviler Cristiano Ronaldo og Gareth Bale i kamp mot Espanyol. Foto: Juan Medina, Reuters

  • Pernille Ingebrigtsen

Det var i april at det internasjonale fotballforbundet FIFA konkluderte med at Barcelona hadde brutt overgangsreglene for ervervelse av mindreårige spillere. Straffen er at storklubben ikke får signere spillere før i januar 2016. Klubben anket først dommen til FIFAs klageorgan, men fikk anken avvist. Deretter gikk Barcelona videre til Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS), men også der ble anken avvist – og kjøpsnekten ble dermed opprettholdt.

— Mer politikk enn sannhet

Tidligere har Barcelona-avisen Mundo Deportivo meldt at Real Madrid kan få samme overgangsnekt etter at de også har brutt overgangsreglene for mindreårige spillere. Nå melder den katalanske avisen Sport at FIFA fortsetter å etterforske storklubben fra Madrid – som virker å lede kampen om Martin Ødegaards signatur.

Les også

Spansk avis: Real Madrid kan få overgangsnekt

C Mores La Liga-ekspert Petter Veland tror ikke man skal ta ryktene så seriøst – så lenge de kommer fra en katalansk avis.

— Så lenge det kommer fra en Barcelona-avis, så tror jeg ikke det ligger så mye i ryktene. Det blir ofte mer politikk enn sannhet. Men man vet jo aldri.

- Vil ikke ha noe å si for Ødegaard

Veland forklarer at flere andre spanske klubber også har vært i FIFAs søkelys når det gjelder brudd på overgangsreglene for mindreårige spillere.

— Jeg tror det handler mye om at retningslinjene som det spanske fotballforbundet har brukt, ikke samsvarer med FIFAs, sier han.

Barcelona har hele tiden hevdet at klubben har operert innenfor det spanske regelverket. Dermed har de også trodd at de har handlet innenfor FIFAs regelverk. Veland mener det er på tide at Spanias fotballforbund tar en titt på regelverket sitt.

Det 16 år gamle stortalentet Martin Ødegaard virker å være sterkt ønsket av Real Madrid, og unggutten må bestemme seg for klubbvalg innen 31. januar – lenge før Carlo Ancelottis klubb eventuelt får overgangsnekt. Dermed står ikke hans overgang i fare.

— Det vil ta lang tid før en eventuell dom kommer, og så vil det ta tid med anker og så videre – akkurat som det gjorde med Barcelona, sier Veland.

Cupkamp i kveld

Martin Ødegaard var på plass på Vicente Calderón for å se byderbyet Atlético Madrid-Real Madrid sammen med pappa Hans Erik. Foto: Ap

Real Madrid møter Atlético Madrid til returoppgjør i den spanske cupen, Copa del Rey, i kveld. Den første åttendedelsfinalen, som ble spilt på Atlético Madrids hjemmebane, endte med 2-0 seier til hjemmelaget etter scoringer av Raúl Garcia og José Maria Giménez.

Les også

Real Madrid tapte byderbyet med Ødegaard på tribunen

— Jeg tror det blir en intens og underholdende kamp. Atlético Madrid har overtaket, og Real Madrid må jo score minst to mål - og ikke slippe inn noen - for å få ekstraomganger, sier Veland.

Han sier det ikke vil være bra for en så stor klubb som Real Madrid å ryke ut allerede før kvartfinalen.

— Og i tillegg er jo Atlético Madrid byrival og lillebror - noe som vil gjøre det ekstra surt å ryke ut.

Real Madrid har ikke vunnet mot byrivalen siden de slo dem i Champions League-finalen i fjor. Etter det har lagene møttes fire ganger.

Les også

  1. Michael Laudrup til Ødegaard: Styr unna Real Madrid

  2. - Ødegaard tilbudt kontrakt på seks år i Real

  3. Ronaldo om Ødegaard: - Han har en lys framtid

Les mer om

  1. Spansk fotball