Fotball

Zlatan håner langrenn: - Det er for lett

— Han kan bare prøve seg, men han har ikke god nok kondisjon, svarer langrennslegenden Thomas Wassberg.

BEST: Zlatan har vist han han er best i fotball, men kunne han blitt best i en annen idrett?

Zlatan Ibrahimovic hevder på sedvanlig vis at han kunne blitt best i hvilken som helst sport. Men langrenn er uaktuelt — det er for lett.

I et lengre intervju med Dagens Nyheter forteller svensken om sine planer for framtiden. På en pressekonferanse i forkant av Sveriges EM-kvalifiseringskamp mot Russland, fikk spissen spørsmål om hvor lenge han tenker å fortsette.

Treningsnarkoman

— Tro meg, du kommer til å vite når jeg slutter. Hele verden kommer til å vite det, svarte han da.

Overfor DN prater han noe mer alvorlig om hva som venter etter fotballen.

— Jeg er treningsnarkoman. Jeg må trene. Jeg liker å lide meg gjennom trening. Det skal være tøft. Tøff trening - helst hver dag, sier Zlatan, som ikke utelukker å starte med en annen idrett.

— Jeg kan kanskje begynne med en annen idrett og skape historie. Tennis eller noe sånt. Med den viljen jeg har, kunne jeg begynt med hvilken som helst idrett. Jeg hadde vært ti ganger bedre enn alle andre.

Om PSG-stjernen faktisk vurderer å skifte beite?

— Man vet aldri. Spennende, ler han.

LEGENDE: Thomas Wassberg er en av tidenes største skiløpere. Her jubler han etter han har vunnet OL-gull på 15 km i 1980.

— For lettÉn ting er iallfall helt sikkert. Langrenn er uaktuelt. For enkelt, mener 33-åringen.

— Det er for lett med langrenn. Det finnes 200 andre i den verdenen. Det hadde blitt for lett å vinne. Fotball er verdens største idrett. Der er det vanskelig, sier han.

Den svenske skilegenden Thomas Wassberg utfordrer Zlatan:

— Han får prøve seg, da, sier mannnen med fire OL-gull og tre VM-gull. Han gir Zlatan rett i at konkurransen er mye større i fotball.

— I så måte har vel Zlatan litt rett. Men jeg tror ikke at det går an å bli så mye bedre skiløper enn de som er i toppen. Hils Zlatan og si at han kan komme og prøve seg, men jeg tror ikke at kondisen hans er tilstrekkelig. At han har for dårlig kondisjon ser vi på fotballbanen iblant, sier Wassberg til DN.

(©NTB)

Les mer om

  1. Fransk fotball
  2. Zlatan Ibrahimovic