Fotball

Stabæk fikk en nesestyver

Stabæks suksessrike kvinnelag i fotball hadde ikke tapt siden nest siste seriekamp i fjor. Generalprøven mot Avaldnes ble en vekker.

Inn fra høyre kommer Avaldsnes' brasilianske keeper, som er ny i laget og veldig god. Hun sørger for at det ikke blir noe mål i denne situasjonen. Foto: METTE BUGGE

  • Mette Bugge
    Mette Bugge
    Journalist

STABÆK — AVALDSNES 1-3

For det var laget til trener Arne Møller, tidligere spiller i Brann, som var det sterkeste på Nadderud.

— Jeg tror dette utfallet var bra både for dem og oss, sier Møller, etter å ha rost sine egne. For det gjestene leverte av innsats, tekniske ferdigheter og blikk, var kjempebra.

— De er mye mer samspilt enn i fjor, sier Melissa Wiik, som ikke slapp innpå denne gangen, men som fikk se at Avaldsnes har utviklet seg flere hakk siden i fjor.

Stabæk fikk litt å glede seg over, ikke minst da gjengen kom for å gratulere Ida Elise Enget (nr 8) med scoringen. Foto: METTE BUGGE

Lagene møttes siste gang i cupfinalen, og da var det de blaa som vant 1-0. Da scoret nettopp Melissa Wiik. Denne sesongen kan mye tyde på at Avaldsnes vil overraske.— Målet vårt er å kjempe om medaljer, sier Møller, som har fått inn en god, brasiliansk målvakt, ved siden av de tre brassene han har fra før. Viviane Holzel leverte noen praktredninger, mens landslagsmålvakt Ingrid Hjelmseth var mer på det jevne. Faktisk ble Stabæk-målvakten grunnlurt da Cecilie Pedersen satte ballen i buret fra 45 meterers hold. Først sendte hjemmelagets erfarne Trine Rønning en tversoverpasning som ble snappet opp av en luskende Pedersen. Deretter så ungjenta fra Avaldsnes at Hjelmseth sto så langt ute at hun bare sendte ballen i en herlig bue over henne og inn i målet.

Caroline Graham Hansen ble skadet. Her følges hun ut i pausen av assistenttrener Katrine Pedersen. Foto: METTE BUGGE

Mens Stabæk har en stor og fyldig tropp på 23 spillere, har Avaldsnes bare 14, men i tillegg fire ungdommer.— Det er lite hvis det skulle komme skader hos Avaldsnes, sier Wiik.

Vinduet stengt

Nå er overgangsvinduet stengt. Det lagene kan gjøre er å benytte spillerne på amatørkontrakt. Det sier seg selv at man ikke får klassespillere av det.

Stabæks Trine Rønning og Cathrine Dekkerhus er først på ballen. Foto: METTE BUGGE

Stabæk fikk litt å tenke på. Laget har spilt nesten ti treningskamper før sesongstart, og ikke tapt noen.— Fra vår side ble det rotete. Tidvis spiller vil slik vi vil spille, men vi har en god del perioder der vi er ordentlig dårlige, sier Stabæks sportssjef Richard Jansen.

Avaldsnes tok ledelsen 1-0 ved Rosana dos Santos, Stabæks Ida Elise Enget utlignet til 1-1. De to neste Avaldsnes-målene kom ved Cecilie Pedersen og Debora Christiane de Oliveira.

Karina Sævik fikk ikke uttelling. Ingrid Hjelmset fikk tak i ballen rett foran føttene hennes. Foto: METTE BUGGE

Han legger til at det positive er at det er mye læring i denne kampen.– Det er bedre å lære det før sesongen starter.

Noen sto frem

På hjemmelaget, som vant både serie og cup sist sesong, viste Ingvilds Isaksen gode takter hos Stabæk. Indreløperen kom fra Kolbotn etter fjorårssesongen. Cathrine Dekkerhus viser at hun har tenkt å fylle skoene til Katrine Pedersen på sentral midtbane. Pedersen er høygravid, men hadde uansett sagt at hun skulle legge opp. Torhild Akkerhaugen venter også barn, men har gitt beskjed om at hun kommer tilbake til høsten.

Landslagsspiller Ingvild Stensland er syk, men ellers var mannskapet intakt. I kampen fikk hjemvendte Caroline Graham Hansen en ankelskade, og hinket ut i første omgang.

— Avaldsnes ser solide ut. De har enkeltspillere som kan avgjøre kampene, selv om vi i Stabæk-leiren vil nok si at det andre målet var et tabbemål av oss, sier Jansen og tenker på gaven som Pedersen fikk.

Avaldsnes' tre målscorere kan være fornøyde. Fra venstre Debora Christiane de Oliveira, Rosana dos Santos og Cecilie Pedersen. Foto: METTE BUGGE

Avaldsnes har stammen i det laget de hadde hele høstsesongen i fjor, påplusset en keeper og en ny midtstopper.— Lagets trener Arne Møller er en ringrev. Jeg tror at han får mer ut av Avaldsnes enn forgjengeren. I fjor hadde laget en spillestil som ikke kledde brasilianerne så godt, mener Jansen.

Seriestarten er 2. påskedag. Da skal Stabæk spille hjemme mot Amazon Grimstad, mens Avaldsnes møter Medkila borte.

SPORTSDØGNET:

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Stabæk Fotball Kvinner
  3. Avaldsnes IL