Bodø/Glimt smadret bunnlag: Åtte forrykende minutter avgjorde

Fire mål på åtte minutter i andre omgang var bare noe av det Bodø/Glimt vartet opp med da de slo Start 6-0 og fortsatte storspillet i Eliteserien lørdag.

  • Nicholas Bergh

BODØ/GLIMT-START 6–0

De ledet riktignok 2-0 til pause, men det er minuttene før timen var spilt alle vil huske etter lørdagens kamp.

Først skjøt Jens Petter Hauge et straffespark i nettet i det 53. minutt før Philip Zinckernagel skjøt ballen i lengste hjørne minuttet senere. Kun to minutter etter det igjen fikk Hauge kampens andre nettkjenning, denne gangen fra hode. I det 60. minutt avsluttet Victor Boniface den strålende Glimt-perioden.

– Katastrofe. Det var fullstendig kollaps, sier Start-trener Joey Hardarsson til Eurosport.

– Det så ut som de ga litt opp. Det blir brutalt for dem, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport.

6–0-målet var også Bonifaces andre for dagen. Han sendte laget i ledelsen i første omgang, mens Patrick Berg doblet ledelsen for pause.

LEST DENNE? Glimt-stjerner vegrer seg mot å dra: – Har det ikke travelt

Bodø/Glimt vartet opp med ny storseier.

13 av 15

– Det var en maktdemonstrasjon i dag. Det er bra spillerne svarer på utfordringene fra oss i trenerteamet, sier Kjetil Knutsen.

Dermed fortsetter Bodø/Glimts seiersmarsj. Seieren var lagets 13. på 15 forsøk denne sesongen. Med en kamp mindre spilt har de sju poeng ned til Molde på andreplass. Neste søndag møter de Sarpsborg som lørdag var sjanseløs mot Kristiansund.

For Start ser det derimot verre ut. Etter seier mot Vålerenga forrige runde ble de satt kraftig på plass av Glimt. Til tross for en kamp mer spilt ligger de nest sist på tabellen. Neste uke kan de derimot få en oppløftende kamp da de tar imot det absolutte bunnlaget Aalesund.

Phillip Zinckernagel var banens gigant da Bodø/Glimt smadret Start.

Berg-sjanser

Berg var nær ved å gi Glimt en drømmestart på kampen. etter halvminuttet spilt fikk han skutt fra sekstenmeteren. Ballen går derimot litt for rett på keeper Amund Wichne som sendte ballen over.

16 minutter senere fant derimot hjemmelaget veien helt inn til nettmaskene. Victor Boniface headet ett strålende innlegg fra Zinckernagel i nettet.

Kvarteret etterpå fikk Berg nok en stor mulighet. Etter ett innlegg fikk han ballen fra 10-12 meters hold. Han smalt til og traff innsiden av stolpen, men fikk ikke uttelling.

Det skulle derimot ikke gå lang tid før Berg fikk ballen i nettet. Ett hjørnespark fra Zinckernagel gikk via Starts Jesper Daland til bakerste stolpe, der Berg kom løpende inn og kunne sette sitt tredje mål for sesongen.

– Det er blitt rollen min. Det faller ofte baller der så det er min oppgave å være der og det var jeg nå, så det var godt, sa Berg til Eurosport i pausen.

Fikk du med deg Glimt-trenerens angrep på korona-reglene? Hvis ikke, les mer her: – De har dratt det for langt

Gylne minutter

Fem minutter etter pausen pekte dommer Tommy Skjerven på straffemerket etter at Zinckernagel ble felt av Eirik Wichne. Dermed fikk tvilling Amund oppgaven å stanse Hauges straffespark. Det klarte han ikke, ballen gikk lengst nede i venstre hjørne og i mål.

Victor Boniface leverte varene i Kasper Junkers skadefravær.

Deretter smalt det. Zinckernagel ble spilt gjennom, med måtte ta seg en strafferunde inne i feltet før skjøt ballen i lengste hjørne og økte ledelsen til 4-0. To minutter senere sto Hauge rolig på bakre stolpe og kunne rolig heade et hjørnespark i motsatt hjørne.

Men Glimt ga seg ikke der. Før kvarteret var spilt i andre omgang sto det 6-0 på måltavla. Igjen var det Zinckernagel som ble spilt gjennom. Denne gangen slo han inn til Boniface som scoret igjen.

Etter dette gikk det roligere på Aspmyra og Glimt kunne enkelt kontrollere inn til nok en triumf.

Kampens store spiller Phillip Zinckernagel var ikke helt fornøyd.

– Det føles okei. Jeg føler vi har sjanser til å vinne mer, sier Zinckernagel. som mener Glimt burde presset hardere for 7- og 8–0, til Eurosport.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk