Fotball

Elendig timing for Tettey

<p>I verste fall fører strekkskaden til at Alexander Tettey har spilt sin siste kamp før overgangsvinduet stenger.</p>

Fotball Europa League Rosenborg ( RBK ) - Qarabagh,Alexander Tettey og Elvin Mamadov,Foto: Carl-Erik Eriksson, Digitalsport Foto: Digitalsport

 • Nils Christian Mangelrød

Ingen var nok mer skuffet enn Tettey etter tapet i Baku. For kampen ble en dobbelt skuffelse for spilleren som har vært Rosenborgs heteste salgsobjekt den siste tiden. Et nylig avfeid bud fra Rennes på 32 millioner kroner gjør at en strekkskade som blokkerer opp mot seks uker midt i overgangsvinduet treffer dårlig. Veldig dårlig.

– Ja, snakk om det! Det er veldig dårlig timing for egen del. Det er ikke artig med strekk når det er 13 kamper igjen i serien. Så det er ikke gunstig det , sier Tettey til Adresseavisen.

Tenker ikke på overganger

På direkte spørsmål i går om hva han nå tenker om overgangsvinduet som stenger 1. september, svarer han:

– Nei, det tenker jeg ikke på. Jeg tenker på at jeg har klart å holde det bra i gang siden starten og ikke hatt kjennskap til skader. Plutselig så skjer det nå, sier Tettey.

LES OGSÅ:

 • Sjokktapet!
 • Jarstein senket av supermål
 • Hamren har vondt overalt
 • Tettey strekkskadet — ute lenge

WEB-TV: Skadet Tettey

Han spøker med at han nå skal flytte inn på treningssenteret på Lerkendal de nærmeste månedene, og trene tre ganger daglig for å komme tilbake.

– Tenker du på Rennes-interessen i det hele tatt?

– Akkurat nå er det et helvete at jeg har en strekkskade. Det er det eneste jeg kan si. Det er ikke morsomt!

Bitter på nedturen

Han mener andre enn han selv skal ta tak i interessen fra klubber som Rennes og vil ikke svare på om det er spesielt interessant å dra til en utenlandsk klubb nå. Men det er helt klart at skuffelsen er stor for at han nå ikke får sjansen til å vise seg frem for utenlandske klubber i Europaligaen.

– Det er bittert å ikke få spilt i Europa. Det er et utstillingsvindu for norske spillere og ikke minst for Rosenborg, som er et så kjent navn. Det er ikke digg det som skjedde torsdag, sier Tettey.

Han har hatt strekkskader før og vet hva som kreves for å komme tilbake. Han skal jobbe hardt, men sier at det også kan ta tid.

Skal roe Tettey

Medisinsk koordinator Haakon Schwabe er nå mannen som skal roe ned Tetteys iver.

– Det blir viktig å ikke la dette utvikle seg til en ny skade. Det vil ta mellom tre til seks uker. Det er vanskelig å tidfeste, men det er ingen farlig muskel som er skadet , sier han.

Nå blir det mye løping og sykling for Tettey, slik at han gradvis skal trene seg opp til balltrening igjen.

Rennes interesse for Tettey ligger nok fortsatt latent for klubben har hatt han i kikkerten i tre år. Men de skal ha blitt skremt av Rosenborgs krav. Samtidig har klubben solgt spillere for 120 millioner kroner i sommer.

Les mer om

 1. Europa League

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  - Synes synd på Tettey

 2. FOTBALL

  - Tettey nær Rennes

 3. FOTBALL

  Rennes gjentar Tettey-bud

 4. FOTBALL

  - Vi må ikke selge

 5. FOTBALL

  - Kan ikke stole på RBK-folkene

 6. FOTBALL

  Måtte selge for å berge økonomien