Fotball

Sarpsborg-treneren: – I norsk målestokk kan vi bli som Everton

TABELLTIPS ELITESERIEN: 6. PLASS. Geir Bakke vil ikke høre snakk om at Sarpsborg skal ta det neste steget og utfordre topplagene i Norge.

Geir Bakke og Sarpsborg går nok en solid sesong i møte. Det oppsummerer Østfold-klubben. Solid.
  • Kjetil Flygind

Sarpsborg 08 lar seg på ingen måte blende av 6.-plassen fra i fjor. Nøkternhet er som vanlig nøkkelordet når østfoldingene tar fatt på sin 5. sesong i eliteserien.

– Vi er et middels eliteserielag som jobber hardt og vi vet at det er innmari små marginer mellom det å bli nummer tre og nummer ti, sier Geir Bakke (47) til Aftenposten.

Sarpsborg har maktet det alle lag som rykker opp til eliteserien streber etter: Å etablere seg. 14.-plass i 2013 (debutsesongen), 8.-plass i 2014, 11.-plass i 2015 og 6.-plass i 2016.

Les også

Molde ydmyket av rivalen i generalprøven

Men det er der, «midt i haugen», laget hører hjemme. En gang innimellom kan det slenge inn en plassering «oppi der».

Geir Bakke er ikke med på at Sarpsborg bør sikte høyere.

– Nei, det er jeg ikke. Fordi jeg føler vi er en selgende klubb som sender spillere ut, nye kommer inn. Det handler om å komme seg opp på 35 poeng raskest mulig. Klarer vi det tidlig på høsten, kan det bli morsomt. Men kommer ikke vi godt i gang, blir det tøft. Da vet vi at vi kan gjøre det ubehagelig for oss selv. Kommer vi godt i gang kan alt skje. Vi er gode nok til å være med der det skjer om alt klaffer, sier Bakke.

Sarpsborg kunne, med litt flyt, spilt om sølv i fjor.


Kunne spilt om sølv

I fjor kunne laget, med maksimal uttelling i andre kamper, spilt om sølvet i siste serierunde. Men det kunne også blitt 9.-plass. Det ble 6.-plass.

– Vi vet hvem vi er og hva vi står for og vi vet hvor tøff eliteserien er, fortsetter Bakke.

– Hva står dere for da?

– Vi er en gjeng med hardtarbeidende gutter som er godt trent, som jobber hardt i hverdagen – noe som forhåpentligvis skal komme til uttrykk i helgene.

Han mener marginene i vår øverste liga er så små at det gjør jobben med å spå noe som helst nærmest umulig.

– Er en klubb som Sarpsborg sjanseløse mot de største og beste nettopp på grunn av forskjellen i størrelse og ressurser?

– I norsk målestokk kan vi bli som Everton er i England. Som leverer jevnt og trutt, er solide, er en ordentlig klubb uten tull og tøys. Som aldri er i søkelyset for noe som innebærer at man ikke er redelig eller skikkelige. Her betales lønnen på dato, vi har et godt omdømme. Og spiller du for Sarpsborg så blir du ikke fakket for noe tøys i gatene. Bank i bordet. Det er sånn det skal være hos oss, sier Bakke og smiler.

Les også

Start-spiller slått i svime av Zekhnini: - Han gjorde det med vilje

Før han fortsetter:

– Likevel vil man innimellom kunne smake på det å være med helt i toppen, tror jeg. Det er så små marginer som skiller.

Geir Bakke jubler med fansen i fjor. Aftenposten tror det blir en del å juble for også i år.

Aftenposten tror Sarpsborg kopierer fjorårssesongen. Som vanlig er noen borte, mens andre er kommet til. Blant dem Geir Bakke selv trekker frem, er duoen Ole Jørgen Halvorsen, sarping med en fortid i klubben som er hentet fra Odd, og Joackim Jørgensen – også han østfolding med en fortid i klubben. Begge er i slutten av 20-årene med solid erfaring fra dette nivået.

Steffen Ernemann, den danske midtbanemannen, har forsvunnet til Viking. Mens keeper Arild Østbø har reist til Rosenborg.

Men Sarpsborg har erfaring med å erstatte spillere som drar videre. Se heller ikke bort fra at det kan komme ett og annet spillersalg også i år. Anders Trondsen eller Sigurd Rosted kan bli de neste ut.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi lader opp til seriestarten:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Sarpsborg 08
  3. Fotball
  4. Joackim Jørgensen