Fotball

Ciljan topp 30 i Bundesliga

Tysk storavis mener Per Ciljan Skjelbred er Herthas beste, og den beste skandinav i Bundesliga.

Per Ciljan Skjelbred spiller fast på et formsterkt Hertha Berlin.
  • Roy Tommy Bråten

Etter at Per Ciljan Skjelbred ble lånt ut denne sesongen fra Hamburg til Hertha Berlin har midtbanespilleren opplevd stor suksess med både scoring, målgivende og masse spilletid.

Bedre enn van der Vaart

Innsatsen til Ciljan, som også er inne på landslaget igjen, er også lagt merke til hos de børsansvarlige i den tyske storavisen Bild.

Hittil i år viser nemlig børsen at Ciljan etter ti kamper, sammen med lagkompisene Hajime Hosogai og Thomas Kraft, har snittkarakteren 3 på en skala fra 1 til 6. Det gir han en 30. plass på børslisten.

Dermed rangeres han blant annet foran brødrene Kevin-Prince og Jérome Boateng og Rafael van der Vaart.

Bilds spillerbørs toppes av Frank Ribery med et snitt på 2,20 foran Stuttgart-keeper Svein Ulreich (2,36) og Arjen Robben (2,42).

Norsk møte på søndag

De andre norske som har spilt nok kamper til å få børs er Tarik Elyounoussi (3,67) og Omar Elabdellaoui (4,08). Verken Moa eller Håvard Nordtveit har spilt nok minutter til å bli vurdert.

Michel Lassogga, spissen som Ciljan ble byttet med, har gjort sine saker meget bra i Hamburg. Han står med åtte mål, og er Hamburgs klart beste spiller i følge Bild med et snitt på 2,75. Dermed kan det se ut som det var en vinn-vinn lånehandel for både klubbene og spillerne.

Hertha er nummer sju etter 14 kamper, og møter søndag Omar Elabdellaoui og Eintracht Braunschweig.

  • PS. I bladet Kicker har Per Ciljan Skjelbred et snitt 3,25, og er også på den listen best av skandinavene.

Les mer om

  1. Tysk fotball
  2. Hertha Berlin