Fotball

Ferdig i Lyn

<p>Torgeir Bjarmann gjenforenes med Henning Berg på Åråsen.</p>

FotballTippeligaen Eliteserien16.05.08Ullevaal StadionFC Lyn Oslo - StabækSportsdirektør Torgeir Bjarmann med Odion IghaloFoto - Kasper Wikestad Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport

 • Are Bye
 • Erli Berg Daneshmand

Torgeir Bjarmann har sagt opp sin stilling som sportsdirektør i FC Lyn Oslo, og er blitt enig med klubben om å avslutte sin arbeidsplikt med umiddelbar virkning, heter det i en pressemelding fra osloklubben som ble lagt ut på lyn.no natt til fredag.

Lyn avholdt styremøte i går kveld der tema var hvorvidt Bjarmann kan fortsette som sportsdirektør i Lyn etter at han informerte klubben om sin avgjørelse. Som ventet blir han med Henning Berg til Lillestrøm.

Berg overtar som kjent treneransvaret mens Bjarmann skal inn som sportssjef.

Jan Åge Fjørtoft gir seg som manager i LSK etter årets sesong.

– Det er best for begge parter at Torgeir avslutter sin arbeidsplikt med umiddelbar virkning, slik at klubben kan fokusere på prosessen rundt ansettelsen av hans erstatter, og planlegge neste sesong ut i fra de gitte rammene , sier Lyn-direktør Erik Langerud til lyn.no.

Legende

I avtalen mellom partene ligger det en begrensning i muligheten til å ta nytt arbeide i oppsigelsestiden. Det betyr at Bjarmann ikke kan gå til Lillestrøm før 1. januar 2009. – Det beste for Lyn er at de får begynt planleggingen av neste sesong, og når jeg ikke skal være en del av denne er det heller ikke naturlig at jeg involveres i prosessene sier Bjarmann.

Han har en lang fortid som Lillestrøm-spiller. I 16 år var han en publikumsfavoritt på Åråsen før han ga seg som spiller i 2003. Han ble ansatt i Lyn i 2005. Bjarmann har vært sportsdirektør i en klubb med begrensede ressurser. Likevel har klubben utviklet talenter fra inn— og utland samtidig som Lyn har fått mye uønsket oppmerksom i forbindelse med Mikel-saken.

– Lyn beklager Torgeir sin beslutning, og ønsker samtidig å presisere at Torgeir i prosessen frem til dagens avgjørelse har opptråd meget ryddig og profesjonelt, og hele tiden i tett dialog med meg , sier Langerud.

Torsdag kveld ble det klart at backen Lars Kristian Eriksen går fra Lyn til Lillestrøm etter sesongslutt .

"Lyskespark"

Leder i Bastionen, Tjøstel Lindøe, har nå sett seg lei på all uvissheten rundt Lyns fremtid. I går kveld publiserte han et "lyskespark" på supporterklubbens hjemmeside under tittelen "FC Ventelønn Oslo ":

"Hvem er det som har stjålet klubben min? Som har bestemt seg for å gi bort alt vi har bygd opp, vederlagsfritt? For ikke nok med at Henning Berg åpenbart ikke ønsker å forlenge kontrakten sin. Eller Espen Hoff. Eller Lars Kristian Eriksen. Eller Torgeir Bjarmann. Men alle vil visst bli i Lyn frem til nyttår. For så å gå gratis. Slik at Lyn kun sitter igjen med ventelønnsutgiftene."

— Dette er ikke en melding fra styret i Bastionen, men min personlige frustrasjon. Jeg er lei alt dette surret, og liker ikke at så mye er uavklart. Jeg synes det er på sin plass å reagere, sier Lindøe til Aftenposten.no

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Livet etter Berg

 2. FOTBALL
  Publisert:

  - Kan hente Bjarmann når de vil

 3. FOTBALL
  Publisert:

  - Vi vil ha norsk trener

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Berg forlater Lyn

 5. FOTBALL
  Publisert:

  - Alle kan erstattes

 6. FOTBALL
  Publisert:

  - Nå får jeg tid til LSK