Fotball

Tyskland-sjefen bak 7–1-utklassingen tror Brasil slår tilbake i 2018-VM

For tre år siden gikk Brasil på en vill 1-7-smell, men Tysklands suksesstrener Joachim Löw anser fortsatt søramerikanerne som en av favorittene i neste års VM.

Joachim Löw tror Brasil vil slå fra seg i Russland-VM. Foto: REUTERS

Det brasilianske semifinaletapet i 2014 er en av fotballhistoriens største ydmykelser. Lenge før pause måtte vertsnasjonen gi slipp på drømmen om en sjette VM-pokal på hjemmebane.

Effektive tyskere ledet 5-0 etter bare 29 minutters spill.

Fiaskoen rystet Brasil til grunnvollene. Carlos Dunga tok over etter Luiz Felipe Scolari, men hans andre periode som landslagssjef tok slutt i fjor sommer. Med Tite ved roret har det brasilianske laget blomstret opp igjen for fullt.

Les også

Ekspert mener fotballen lever i en fantasiverden: – Har fornektet doping i årevis

Seiersmaskin

Allerede i mars sikret Brasil seg en plass i neste års fotball-VM i Russland. Laget står med ti seirer, tre uavgjort og bare ett tap på 14 kamper i den søramerikanske kvalifiseringen.

Löw har bitt seg merke i den brasilianske forvandlingen.

– Brasil har ristet av seg opplevelsen og resultatet de fikk i semifinalen (i 2014-VM). De har forandret seg en del. Resultatene etter VM har for det meste vært veldige positive. De har vunnet mange kamper, og det er en styrke, sier den tyske landslagssjefen, som for tiden er opptatt med spill i kontinentcupen i Russland.

Brasil har imponert stort i VM-kvalifiseringen. Her jubler lagets stjernespiller Neymar over en scoring mot Argentina i fjor. Foto: AP

Mye talent

Han mener Brasil alltid må ses på som en av tungvekterne i et verdensmesterskap.

– De er alltid blant favorittene til å vinne en turnering. Brasil har fantastiske spillere, og de er spredt over alle de store ligaene verden. De har mye talent, fastslår Löw.

Neste sommer skal Tyskland prøve å forsvare VM-pokalen. Det har ingen klart siden Brasil gjorde det i 1962. Löws lag ble for tre år siden verdensmester da Argentina ble slått 1-0 etter ekstraomganger i finalen på Maracanã i Rio de Janeiro.

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Brasil på hodet ut av VM: Belgia til semifinale

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Brasil med skremmeskudd før VM: Her ydmyker Neymar motstanderen

 3. FOTBALL
  Publisert:

  De har selv spilt mot Suárez, Isco og Marcelo. Dette er Brann-spillernes VM-favoritter.

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Dette er TV-profilenes favorittlag i VM

 5. SPORT
  Publisert:

  Denne stjernevingen er klar for Molde. Men først skal hun spille VM for Brasil.

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Tallknusernes dom: Dette laget gjentar ikke VM-bragden