Den ukjente landslagsdebutanten: – Jeg var helt nervevrak

Bjørn Maars Johnsen forteller om sine første dager med det norske landslaget.

Bjørn Maars Johnsen ligger an til å få et innhopp mot Tsjekkia lørdag.
  • 100% Sport

Ohi Omoijuanfo får trolig sin A-landslagsdebut fra start mot Tsjekkia. Bjørn Maars Johnsen ligger an til innhopp.

– Jeg har ikke følt noe på nervene enda. De kommer nok i morgen når jeg står ute på banen der. Foreløpig er det ikke så ille, sier Omoijuanfo.

Han er toppscorer i Eliteserien med ni mål. Uten en skadd Joshua King hviler mye ansvar på Ohi. Trolig har han danket ut Johnsen fra lørdagens startoppstilling.

– Jeg har ikke nerver nå. Før den første treningen var jeg full av nerver, men det er egentlig bare snakk om fotball. Det er min jobb og jeg må bare gyve løs. Jeg var helt nervevrak før treningen på Bislett, der jeg bodde før. Det var en stor ting for meg, sier norskamerikanske Bjørn Maars Johnsen til NTB.

Les også

Slik spiller Norge mot Tsjekkia: En «bamse» og Tarik på topp

«Bamser» på topp

Norge har manglet store angripere på topp. Landslagssjef Lars Lagerbäck har omtalt debutduoen og Alexander Søderlund som «bamser».

– Bamse? He he. Jeg er jo en rolig og sjenert gutt, da. Vel, sjenert og sjenert. Jeg tar mye plass, men jeg er snill, håper jeg, ler Ohi.

– Det er det vi ønsker å ha på topp. Det er jo slik Norge er med mange høye mennesker. Mange venner har besøkt Norge og sagt til meg at jeg ikke er så stor likevel, for selv kvinnene er høye der. Det er akkurat hva vi trenger. Vi må ha et fysisk lag som ikke frykter noe og som kan presse høyt i banen. Det var vel slik vi pleide å spille, men det er blitt litt borte de siste årene. Vi må tilbake til røttene, sier 195 centimeter høye Johnsen.

– Hva er deres fremste styrker?

– Min største styrke er at jeg er god til å holde på ball. Det kan passe fint her. Norge liker å ligge litt lavere. Da er det viktig å ha en spill som liker å holde på ballen, som gjør at laget kan flytte opp i banen. Det er jeg god på. Forhåpentlig kan jeg ta med de egenskapene inn her og bli en god bidragsyter også for landslaget, sier Ohi.

– Jeg er en boksspiller. Jeg elsker å være i boksen og vente på innlegg. Jeg liker også å kombinere med annenspissen, slik at vi kan spille oss gjennom. Jeg kan skalle inn noen mål, men håper Norge bruker meg mer enn til å ta imot innlegg, svarer Johnsen.

Les også

Bare fotballnerdene har hørt om ham. Nå er han tatt ut på Norges landslag.

Målscorerne borte

Uten Joshua King (16 mål i Premier League denne sesongen), oser det ikke landslagsmål av den norske troppen. Kun Tarik Elyounoussi har mer enn to fulltreffere med sine ni mål på 41 A-landskamper.

Ingen i helgens kamptropp har scoret mål i VM-kvalifiseringen. King står med to mål, mens Adama Diomandé og Martin Samuelsen har scoret hvert sitt. I tillegg fikk Norge også et selvmål servert mot San Marino.

– Er du mannen Norge trenger?

– Trenger og trenger? Norge har mange gode kvaliteter, men det handler bare om å få det ut av hver enkelt. Norge har mange bra målscorere, vi må bare få det ut på banen, sier Ohi.

– Akkurat nå trenger vi å spille bra og sikre gode resultater. Da spiller det ingen rolle hvem som scorer. Selvfølgelig hadde det vært til stor hjelp om Joshua kunne spille. Akkurat nå er jeg vel så opptatt av å skape en målsjanse, som å score selv. Vi har spillere som kan score mål, bare vi klarer å skape sjansene, svarer Johnsen.

(©NTB)