Fotball

Nordmenn får gratis inngang på siste Høgmo-kamp

— Vi vil hylle ham, og la nordmenn få se hvor populær han er, sier Djurgården-sjef.

SUKSESS: Per-Mathias Høgmo har opplevd opptur på opptur i sitt halvår i Stockholm.
  • Martin K. Andersen

Et norsk pass holder som billett til Per-Mathias Høgmos siste hjemmekamp i Sverige.

I sommer overtok Per-Mathias Høgmo det som så ut til å være et håpløst fortapt Djurgården i Allsvenskan. Noen måneder senere er de i ferd med å gjøre sin beste sesong siden 2007. For et ledd i sin takk til Høgmo — som straks slutter i klubben for å være norsk landslagssjef - så ønsker Djurgården å trekke så mange nordmenn som mulig til Høgmos siste hjemmekamp. Den spilles på Tele2 Arena i Stockholm mot Gefle på søndag.

— Vi vil hylle ham, og la nordmenn få se hvor populær han er, sier Djurgårdens markedssjef Daniel Malmgren.

For alle rundt Djurgården setter umåtelig pris på nordmannen, forteller Malmgren, som bare omtaler ham som Per-Mathias i presseskrivet som er sendt ut.

Ingen klandrer Høgmo

— Husk at da han kom inn, så var vi i prinsipp klare for nedrykk. Fra sisteplass har han sørget for at vi trolig gjør vår beste sesong siden 2007. - Og følelsene er like varme selv om han nå velger å bli Norge-sjef?

— Ingen klandrer ham for å forlate oss for å ta et slikt hedersoppdrag som det er å trene landslaget i hjemlandet.

Djurgården håper å få 2000 nordmenn gjennom portene på Tele2 Arena. De har kontaktet den norske ambassaden i Stockholm for å få hjelp til å opplyse om gratistilbudet.

— Det finnes mange nordmenn som bor i Stockholm. Av dem og nordmenn på tur, så kan det være mange som er sugne på dette, tror Malmgren.

Ber om norsk tålmodighet

Han håper dessuten ikke bare på at nordmenn har lyst til å komme på Djurgården-kamp. Han ber også oss på denne siden av grensa om å gi Høgmo tid.

— Jeg er helt sikker på at det norske landslaget får en fantastisk sjef. Jeg håper det er tålmodighet med ham, sier Malmgren, klar over Høgmos trange inngang som Norge-sjef.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Djurgårdens IF