Frir til Brann

<p>Løv-Ham-trener Tom Mangersnes håper på tettere samarbeid med Brann.</p>

Fotball , NM cup Norgesmesterskap , 30.07.08 , Fredrikstad stadion , Fredrikstad FFK - Løv Ham , Løv Hams assistent trener Tom Mangersnes fortviler etter en dommeravgjørelse , Foto: Thomas Andersen / Digitalsport

I går ble det klart at Arne Sandstø gir seg som trener i Løv-Ham til fordel for divisjonskollega Sandefjord. Assistent Tom Mangersnes overtar inntil videre, og er også en het kandidat til å bli permanent sjef.

Mangersnes sier til bt.no at han som Løv-Ham-trener vil forsøke å knytte enda tettere bånd til Brann og trenerteamet på Stadion.

— Kaffekopp med Skarsfjord

— Min tanke er å fri litt til dem i Brann for å få opp en enda tettere link enn det vi har hatt tidligere i år. Det kan være på flere områder enn at Løv-Ham skal være en oppsamlingsplass for spillere som ikke får spilletid i Brann. Det hadde vært fint å kunne utvikle et enda sterkere faglig samarbeid. Jeg kommer nok til å ta noen kaffekopper med Rune Skarsfjord fremover, sier Mangersnes.

Han startet sin karriere som trener for aldersbestemte lag i Fyllingen. Siden havnet han i Åsane, der han ble hovedtrener i 2007. Siden han kom til Løv-Ham før 2008-sesongen, har han vært assistenttrener, først for Trond Amundsen, så for Arne Sandstø. Men Mangersnes avviser at han ser på dette som sin sjanse til å slå igjennom som hovedtrener i toppfotballen.

— Nei, jeg tenker ikke sånn. De siste årene har jeg fått jobbe så tett sammen med den som har vært hovedtrener. Jeg har vært så delaktig i prosessen, og fått bidra med all min kompetanse, sier Mangersnes.

— Det er ikke til å legge skjul på at jeg i Løv-Ham hele tiden har vært i ryggen på en hovedtrener, og gjort det jeg kan for å gjøre ham god. Noen er laget som fotfolk som innehar spesialkompetanse som er viktig for ethvert team, sier Mangersnes.

Godt skolert

Hans kanskje fremste spesialfelt er analyse, men Mangersnes har også jobbet som spillerutvikler i lang tid. Den 34 år gamle fyllingsdølen har fotballanalyseutdanning fra Idrettshøgskolen. Han har også D-trenerkurs og er utdannet lærer.

— Det å komme over i en sånn rolle tenker jeg ikke på som en personlig greie for meg. Etter at dette ble klart at Arne skulle gå, har jeg tenkt mye mer på hvordan vi skal få Løv-Ham til å bli bedre. Hittil i år har vi lidd litt av at vi har manglet noe i laget for å få uttelling for det spillemessige overtaket vi har hatt i mange kamper, sier Mangersnes.

I dag starter han jakten på en assistenttrener. Foreløpig vil verken han eller styreformann Gjert Knudsen nevne noen aktuelle kandidater til en slik rolle.

Mangersnes hevder at han foreløpig ikke har tenkt på om han ønsker å bli permanent hovedtrener.

— Det blir opp til styret å finne ut av hvordan dette skal se ut. Nå handler det først om å forme et kortsiktig trenerteam, sier Mangersnes.

Frykter ikke nedrykk

Styreformann Knudsen sa i går at han regner med at de vil ha klar en permanent trener før 1. divisjon tar sommerferie 3. juli. Til tross for at Løv-Ham har startet sesongen svakt og ligger på nest siste plass, sier Knudsen at han ikke frykter nedrykk.

— Nei, det gjør jeg faktisk ikke ut fra det vi har levert spillemessig hittil. Jeg er ikke redd for at vi ikke skal få skuten på trygt vann og komme over streken, sier Knudsen.

I går sa Mangersnes at han i enda større grad enn hva som har vært tilfelle i Løv-Ham tidligere, kommer til å rådføre seg med sentrale spillere i det daglige. (/forstediv/article201443.ece) Den midlertidige hovedtreneren trakk frem kaptein Erlend Storesund, keeper Johan Thorbjørnsen, Efe Ehiorobo og veteranen Bjørn Dahl som karer han vil snakke mye med i tiden som kommer.

— Det vil være helt tullete å la være å dra veksler på det for eksempel en spiller som Bjørn Dahl sitter på. Han har en toppfotballerfaring som de fleste i Bergen bare kan drømme om, sier Mangersnes.