Fotball

Tapte nok en gang poeng i sluttminuttene: - 1.-divisjon er brutalt hvis vi ikke står kampen ut

TUIL-trener Gaute Helstrup tror at laget kommer styrket ut av alle poengtapene på overtid.

  • Robin Andersen

Ull/Kisa 1–0 TUIL

TUIL tapte for tredje gang denne sesongen viktige poeng helt på tampen av kampen. Mot Elverum, Start og søndag mot Ull/Kisa hadde TUIL poeng fram til det 89. minutt, men har sluppet inn i «siste sekund» og tapt fire viktige poeng. I kveld tapte de 0–1 mot Ull/Kisa etter at de slapp inn i det 89. minutt med en spiller mer på banen, og slike poengtap kan bli kostbart for de blåkledde fra fastlandet om den trenden fortsetter.

– Det handler om å være konsentrert og tålmodig hele veien. 1.-divisjon kan være brutal hvis vi ikke gjør det. Jeg tror at vi blir å høste erfaring av dette og kommer til å bli sterkere av det, sier TUIL-trener Gaute Helstrup til iTromsø.

Les også

TUIL-børsen: «Han kommer ikke til å få sove godt i natt etter den kjempemissen»

– Det er surt

TUIL spilte med en spiller mer i godt over en time, siden Nicolay Sandberg ble utvist på hjemmelaget etter å ha pådratt seg to gule kort. Det siste gule kortet fikk han etter en takling på Steffen Skogvang Pedersen. Dermed lå alt til rette for tre deilige poeng nordover, men slik ble det ikke og til slutt ble det ikke ett poeng en gang.

– Vi kommer til mange gode sjanser, men tar ikke vare på noen av dem. Vi kunne skapt enda mer hadde vi vært enda mer offensiv i tankegangen, men samtidig slapp vi ikke de til en eneste målsjanse før på overtid, sier Helstrup, velvitende om at den ene sjansen førte til 1–0 og dermed null poeng. TUIL rotet det til i forsvar og serverte Ull/Kisa en gavepakke av de sjeldne.

– Det er selvfølgelig surt måten det skjer på, men vi må bare bygge videre på det som er bra, sier Helstrup.

Les også

Tromsø sløste med sjansene og mistet seieren mot Godset

Sterk åpning

For det var mye positivt å hente, i hvert fall fra starten av kampen. TUIL styrte absolutt alt den første halvtimen og skapte flere store sjanser, uten at det ble nettkjenning. I 2. omgang presset TUIL for scoringen som hadde gitt tre poeng, og fem minutter før slutt brant Vegard Lysvoll en eventyrlig mulighet.

– Vi skaper en god del sjanser, men vi var ikke god nok i de avgjørende situasjonene, erkjenner TUIL-treneren.

TUIL har begynt å få opptil flere skader. Christer Johnsgård og Lars Henrik Andreassen var ikke med sørover. Johnsgård er spiss, mens Andreassen er kantspiller.

– Kunne disse spillerne vært med å ordne poeng for dere?

– Det blir veldig hypotetisk, men vi håper vi snart får de tilbake på banen igjen, sier Helstrup.

Les mer om

  1. Tromsdalen Fotball
  2. Ull/Kisa IL
  3. OBOS-ligaen