Fotball

Manchester City var ikke uovervinnelig likevel

Det var Tottenham som satte en stopper for Citys seiersrekke.

Dele Alli jubler etter å ha sendt Tottenham i føringen 2-0. Dermed er Tottenham bare ett poeng bak City på tabellen.
  • Kurt B.M. Haugli

Tottenham-Manchester City 2-0

To Tottenham-mål i en forrykende første omgang var nok til at det ble tettere i toppen av Premier League.

Da eneren og toeren i Premier League bydde hverandre opp til dans, ble det fest. En skikkelig fotballfest på White Hart Lane.

Manchester City hadde ikke tapt ett eneste poeng i Premier League så langt denne sesongen. Pep Guardiolas menn har vært de uovervinnelige denne sesongen. Helt til de kom til White Hart Lane i går ettermiddag.

Det var ingen god dag for Pep Guardiola. Her prøver han å fortelle Aguero hvordan det skal gjøres. Det var nytteløst.

Rusk i City-maskinenMen onsdag i forrige uke var det rusk i maskineriet da de bare klarte 3–3 mot Celtic i Champions League. I går ettermiddag var det enda mer rusk i maskineriet til City.

Da City-bussen rullet nordover igjen, sto Tottenham igjen som det eneste laget i Premier League som ikke har tapt en kamp. Spurs ligger nå bare ett poeng bak City som fortsatt leder Premier League.

Manchester City har fått mye skryt for sitt spill så langt denne sesongen. Pep Guardiola har en spillerstall som er i verdensklasse. Han er selv en trener som er vant til å vinne, vet hvordan man skal vinne og får mye skryt for sine evner som leder av et fotballag.

Men han hadde ikke noen mottrekk å sette inn da Tottenham gikk til verket med en entusiasme, fart og kraft man knapt har sett i Premier League tidligere.

— De var bedre enn oss. Vi prøvde hele kampen gjennom, men det var bare de 20 siste minuttene at vi fikk det til, sa Citys spanske sjef etter at kampen var over.

Erik Lamela brenner straffe for Tottenham. Claudio Bravo reddet.

Hang ikke medDa Kolarov satte inn et selvmål etter bare ni minutter hadde Tottenham hatt flere anstendige muligheter til å gå opp i ledelsen.

Og Tottenham fortsatte. Manchester City som er vel vant med å styre kamper fra start til slutt, ble hengende etter. Tottenham presset høyt og fikk de vanligvis ballsikre City-spillerne til i gjøre feil.

— Vi spilte en veldig god kamp mot et veldig godt lag. En stor seier for oss, slo Tottenham-sjef Mauricio Pochettino fast etter kampen.

Pochettinos kampplan var tydelig for alle. Forstyrre og plage Manchester City uansett hvor på banen de hadde ballen. Det virket. Det var derfor ikke overraskende at det var Tottenham som også satte inn kampens andre mål. Dele Allis scoring sendte Tottenham i føringen 2–0. Flere mål ble det ikke selv om det var mange muligheter i en kamp som foregikk i et forrykende tempo. Dele Alli skaffet Tottenham straffespark i andre omgang. TV-bildene viser at Son Heung-min ønsket å ta den, men at Erik Lamela tok seg til rette.

Det skulle han ikke gjort. Straffet satte han rett i klypene på Citys keeper Claudio Bravo.

Perfekt gjennomført

Tottenhams første omgang er trolig noe av det bedre som klubben har prestert i moderne tid. De gjennomførte Pochettinos ideer om høyt press, raske angrep, smarte baller i bakrom, presise pasninger gjennom pressleddet og hele tiden høy arbeidsmoral.

Mens den første scoringen var av det heldige slaget, var den andre vakker. 1–0 ledelsen kom etter at Aleksandar Kolarov kom til å kløne et innlegg fra Danny Rose i eget mål. Det andre målet hadde derimot langt mer skjønnhet over seg. Tottenham vant ballen på midten og gikk raskt i angrep. Etter litt frem og tilbake legger Son Heung-min en vakker stikker til Dele Alli som intelligent hadde lurt seg inn bak City-forsvarerne.

Fjorårets unge stjerneskudd satte ballen i mål bak keeper Bravo i City-målet.

Les mer om

  1. Engelsk fotball