Fotball

«Valakari-dommen» er klar

Disiplinærutvalget har hatt møte i ettermiddag.

PROTESTERTE: Simo Valakari gir linjedommeren klar beskjed under kampen mellom TIL og Rosenborg.
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

På agendaen var suspensjon av Tromsø-trener Simo Valakari, som ble sendt opp på tribunen av dommer Tore Hansen under kampen mot Rosenborg lørdag.

På møtet i disiplinærutvalget ble det - på bakgrunn av dommerens rapport og trenerenes forklaring - bestemt at Valakari må sone en kamp.

I avgjørelsen heter det:

«I medhold av Reaksjonsreglementet § 4-24 og Forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner ilegges Simon Valakari én kamps karantene for sin opptreden under Eliteseriekampen mellom Tromsø og Rosenborg 14.oktober 2017.»

Og videre:

«I henhold til Reaksjonsreglementet § 4-18 skal treneren stå over den førstkommende seriekampen for samme lag treneren ble utvist for. Trener som blir ilagt karantene kan ikke spille, oppholde seg i teknisk område eller lede et lag fra annet område i de kampene karantenen gjelder».

Les også

Kontraktssamtaler i stampe mellom TIL og toppscoreren: – Ikke fornøyd med hvordan jeg blir brukt

Protesterte heftig

Det betyr at Valakari ikke får lede TIL-laget borte mot Stabæk kommende søndag. Finnen kan reise med laget og lede kampmøtet på hotellet, men når lagene ankommer Nadderud må han bryte kontakten og kan ikke kommunisere med trenerteamet og spillerne før etter at kampen er over.

Årsaken til at Valakari ble sendt på tribunen er at han gikk ut av teknisk område for å protestere mot linjedommeren etter at Gjermund Åsens skudd gikk i tverrliggeren, så i stanga og ut. Dommerteamet godkjente ikke «scoringen». Mange trodde ballen var inne, inkludert Valakari, men TV-bildene viste at det var den ikke.

– Jeg er skuffet over meg selv, jeg sviktet laget og jeg sviktet fansen. Jeg har et sterkt team, men jeg må være der med laget og jeg er veldig skuffet over meg selv, sa Valakari etter kampen.

Andressen leder TIL

TILs assistenttrener Lars Petter Andressen leder laget mot Stabæk.

I treningsuka foran kampen blir alt som normalt.

– Vi jobber så tett sammen. Vi sitter her fra morgen til kveld og diskuterer fotball og er enige om måten vi driver på. Jeg vet veldig godt hvordan Simo tenker, og vi skal forberede oss godt foran kampen, sa Andressen til iTromsø i går.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Tromsø
 2. Tromsø IL
 3. Rosenborg BK
 4. Eliteserien
 5. Stabæk Fotball